RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Moment inedit în cantonamentul României! Omagiu adus lui Eminescu de un jucător al naționalei

Johan Van Heerden (34 ani), românul de origine sud-africană din naționala de rugby a recitat dintr-o poezie scrisă de Mihai Eminescu.

15 ianuarie este o zi aparte pentru toți românii: ziua marelui poet național Mihai Eminescu.

Aflat în cantonament cu naționala „tricoloră” înainte de meciul cu Belgia, unul dintre cei mai importanți jucători ai primei noastre reprezentative a dorit, în semn de respect și omagiu, să recite câteva versuri ale uneia dintre capodoperele eminesciene.

Johan Van Heerden a recitat primele două strofe din poezia „Luceafărul”.

Johan Van Heerden a devenit cetățean român în septembrie 2020, dar jucătorul de origine sud-africană a debutat pentru echipa națională a României în 2015, într-un meci cu Tonga.

Johan a adunat 44 de selecții în tricoul „stejarilor”, fiind unul dintre jucătorii de bază ai reprezentativei pregătite de Andy Robinson.

Citește și FOTO VIDEO | “Stejarii” au făcut vizita medicală și au un singur gând: “Suntem pregătiți să câștigăm!”

Partida România – Belgia a fost amânată anul trecut de două ori din cauza pandemiei de coronavirus. Meciul ar fi trebuit să se dispute prima dată la 14 martie 2020, iar apoi la 1 noiembrie, dar în cele din urmă va avea loc în anul 2021.

Partida dintre România și Belgia se va disputa pe 7 februarie pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova.

Echipa națională a României de rugby are nevoie de victorie pentru a evita ultimul loc în Rugby Europe Championship și implicit un meci de baraj pentru evitarea retrogradării, contra Olandei.

Citește și EXCLUSIV | Ipoteză cutremurătoate pentru suflarea dinamovistă: “Pot să cred că e cineva băgat tot de aici!”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare