VIDEO | Moment incredibil în Craiova – Astra! Bancu i-a spus arbitrului că a comis henț în careu

Universitatea Craiova a învins Astra Giurgiu în primul meci din play-off-ul Ligii 1, scor 1-0. Oltenii au beneficiat de o mare greșeală de arbitraj din partea lui Istvan Kovacs. Giurgiuvenii ar fi trebuit să primească un penalty, după un henț clar al lui Nicușor Bancu. 

Faza s-a petrecut în minutul 68 al partidei din Bănie. Butean a încercat să pătrundă în careu și a lobat mingea peste câțiva jucători ai Craiovei. Bancu a întins mâna către minge și a atins balonul.

Da, am vorbit și cu Istvan… m-a întrebat, i-am zis că m-a lovit mingea în mână. Dar fost dintr-o jumătate de metru, nu știu dacă se putea da. Mă bucur că nu a dat penalty. Important este că am câștigat. Se mai fac greșeli! Chiar dacă se putea da (penalty), important e că nu s-a dat“, a spus Bancu la finalul partidei.

Doi foști arbitri internaționali, Cristi Balaj și Adrian Porumboiu, l-au criticat pe Istvan Kovacs pentru decizia de a nu acorda penalty pentru Astra Giurgiu.

Într-adevăr, este aproape. Dar vedeți gestul lui, cum întinde mâna. E un henț indiscutabil. Se duce și face și mișcarea. Este una voită“, a spus Adrian Porumboiu la DigiSport.

Este penalty pentru că Bancu se uită la minge și duce brațul spre minge. Mingea e mai departe de jumătate de metru, iar el vede și bagă mâna. E clar penalty”, a explicat Cristi Balaj la Telekom Sport.

Universitatea Craiova a urcat pe locul doi în clasamentul Ligii 1, înainte de meciul FCSB – Viitorul din această seară.

Spynews.ro