Alexandru Mitriță a fost convocat la echipa națională pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia, din preliminariile EURO 2020. Mijlocașul în vârstă de 24 de ani a impresionat în MLS și speră să fie unul dintre titularii ‘tricolorilor’.

6 goluri și 2 pase decisive a reușit Mitriță pentru New York City FC în ultimele 7 meciuri.

Mitriță are 7 meciuri la echipa națională, dar n-a mai fost convocat din luna martie.

Nu este ușor să zbori atât de mult (din SUA), dar mă simt mult mai bine acum. Cred că odihna este cea mai importantă.

Cred că totul este mental la echipa națională. N-am jucat slab, cred că s-a jucat bine până acum. Poate intrăm mai bine în a doua repriză. Ceea ce ne spune Mister (n.a. – Cosmin Contra) la pauză ne permite să ieșim mai focusați.

Nordicii sunt diferiți față de noi, au un joc foarte puternic, pe minge lungă. Noi suntem mai mingicari, suntem pregătiți foarte bine tactic și avem șanse să ne batem cu oricine.

În orice echipă ai nevoie de un jucător care să scoată om din joc, fotbalul nu s-a schimbat. Mă bucur că sunt un jucător care am această calitate„, a spus Alex Mitriță pentru FRF TV.

Insulele Feroe – România se joacă pe 12 octombrie, la Torshavn, iar România – Norvegia este programat pe 15 octombrie, pe Arena Națională.

6⃣ puncte din "dubla" cu Feroe și Norvegia e obiectivul celor 24 de tricolori convocați de Cosmin Contra❗👉 bit.ly/30N5Aci #HaiRomania 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Vineri, 4 octombrie 2019

Urmează luna viitoare meciurile cu Feroe (12 octombrie, d) și Norvegia (15 octombrie, a)#LuptamImpreuna 🇷🇴

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Luni, 9 septembrie 2019