VIDEO | Mirel Rădoi a presimțit că meciul cu Norvegia va fi anulat: “Mă gândeam la o astfel de decizie!”

Selecționerul României, Mirel Rădoi, avea sentimentul că meciul cu Norvegia va fi amânat!

Meciul dintre România şi Norvegia, din grupa 1, a Ligii B din Liga Naţiunilor, a fost anulat de către UEFA seara trecută! Decizia vine după ce norvegienii nu au mai avut permisiunea autorităţilor de la Oslo de a se deplasa în România pentru meciul cu ,,tricolorii”. Această hotărâre a venit în urma apariţiei unui singur caz de COVID-19 în rândul naţionalei nordicilor.

Mirel Rădoi a spus că a fost surprins de amânarea meciului, dar presimțea o astfel de decizie.

„Sincer, am fost surprins, dar mă gândeam la o astfel de decizie. În urmă cu câteva zile, naționala din Israel a ajuns în Norvegia, dar nu a fost lăsată să joace acel amical. Mă gândeam că pot urma aceleași consecințe. Era dificil să dea o decizie, iar la 3 zile alta. Mă gândeam apoi că poate fi reprogramat, dar am văzut regulamentul. Nu cred că se mai pune problema asta.

norvegiaromania

Deja am început de aseară să vedem ce idei putem aduce, ca jucătorii să nu se relaxeze. O parte a antrenamentului din această seară o să fie un meci între ei. În seara asta ne pregătiserăm pentru o risipă mare de energie. Vom încerca să facem un meci între noi”, a declarat Mirel Rădoi, pentru FRF TV.

Citește și Claudiu Keșeru ajută bolnavii de COVID-19. Gest exemplar al fotbalistului

Selecționerul primei reprezentative a României a declarat că cele trei echipe Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord au cam același stil de joc, astfel că nu va trebui să schimbe foarte multe pe partea tactică a tricolorilor.

„Nu diferă mult strategia. Am găsit puncte comune între cele 3 meciuri, Belarus, Norvegia și Irlanda de Nord. Echipele vin cu doi atacanți când fac presiune pe apărarea noastră. Am lucrat acest aspect, cum să ieșim cu mingea jos. Din acest punct de vedere, nu a trebuit să schimb foarte multe.

RomaniaBelarus

Doar psihologic a trebuit să ne adaptăm. Am încercat să îi integrăm și pe cei noi în atmosfera grupului, pentru un moment al revanșei cu Norvegia. Le-am zis că nu trebuie să pățească și ei asta, dar acum nu mai contează”, a mai spus selecționerul.

Citește și Se face mutarea sfârșitului de an în Liga 1? Mirel Rădoi, noul antrenor al Craiovei?!