VIDEO | Mircea Lucescu, învins din faze fixe. “Victoria lui Villarreal este incontestabilă!”

Dynamo Kiev's Romanian coach Mircea Lucescu gestures from the sideline during the UEFA Europa League round of 16 first leg football match between Dynamo Kiev and Villarreal at the Olympiyski Stadium in Kiev on March 11, 2021.,Image: 596793807, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Villarreal a fost mai puternică decât Dinamo Kiev. Spaniolii sunt cu un pas în sferturile de finală UEFA Europa League după meciul tur de la Kiev. Echipa lui Unai Emery s-a impus cu 2-0 în faţa oamenilor lui Lucescu. 

Villarreal a profitat de experienţa superioară şi s-a impus pe terenul lui Dinamo Kiev după două goluri marcate la faze fixe. Torres şi Raul Albiol, fundaşii centrali ai oaspeţilor, au adus victoria care îi face echipei lui Mircea Lucescu o misiune aproape imposibilă la retur.

 

“O echipă care joacă în competiţiile europene mereu cu mult succes, au fost mai prompţi mai rapizi, mai ales în atac, unde s-a văzut lipsa de experienţă a fundaşilor noştri, de care au profitat nişte jucători de nivel valoric ridicat.

Jocul se putea schimba dacă noi marcam la ocazia mare în minutul 4.
Putea fi un scor mai echilibrat, dar în orice caz victoria lor este incontestabilă. Sunt jucători foarte tineri care pot fi surprinşi de jucătorii cu experienţă.

La primul gol cred că am pierdut marcajul, iar la al doilea gol, aceeaşi problemă pe care o avem, portarul nu iese pe centrare, este o problemă destul de serioasă. Era şi greu de blocat Raul Albiol, la gabaritul lui, la experienţa lui. Pentru noi era important să nu le dăm posibilitatea să centreze.

Returul este un meci, trebuie să îl jucăm. Chiar vorbeam cu băieţii şi le spuneam că pentru ei trebuie să fie o sărbătoare, am ajuns la un nivel la care ar trebuie să fim bucuroşi în primul rând” – a declarat Mircea Lucescu după partida cu Villarreal.

Dinamo Kiev joacă următorul meci în deplasare cu Zorya Lugansk. Echipa lui Mircea Lucescu este lider în campionatul din Ucraina, cu patru puncte avantaj faţă de rivala Şahtior Doneţk.