Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, este convins că România va câștiga la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 mai multe medalii decât la competiția de la Rio de Janeiro din 2016.

Cinci medalii – una de aur, una de argint și trei de bronz! Acesta a fost bilanțul prezenței românești la precedenta ediție a Jocurilor Olimpice, din Brazilia.

Fost medaliat olimpic, mondial și european, Mihai Covaliu s-a întâlnit cu șefii federațiilor la Izvorani, acolo unde s-a discutat despre șansele și obiectivele pe care reprezentanții tuturor disciplinelor sportive le au la JO de la Tokyo din 2020.

Este momentul adevărului. În ultimii doi ani am construit, iar eu cred că vom veni cu mai multe medalii de la Tokyo, decât la Rio. Am încredere în sportivii români„, a spus Covaliu.

Rezultatele României la Jocurile Olimpice de vară:

„Programul samurai” ne dă speranțe la podiumul olimpic

De la începutul ciclului olimpic, COSR a lansat „Programul samurai”, prin care sunt susținuți sportivii cu potențial de a ajunge la Tokyo. Mihai Covaliu este încrezător că acest proiect dă roade și mizează că de acolo pot veni medalii pentru România la Jocurile Olimpice din 2020.

Avem oglinda clară a valorii noastre. Sunt șapte federații incluse în proiect, asta însemnând sportivi clasați pe locurile 1-6 la CM, și alte 5 federații care pot emite pretenții la medaliile olimpice. Canotajul și luptele merg foarte bine„, a spus Covaliu.

Miza pe lupte, tenis de masă și box

Dincolo de federațiile care în mod tradițional au avut rezultate bune la competițiile majore (canotaj, gimnastică, scrimă), reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român au mari așteptări din partea unor discipline cu performanțe importante în ultima perioadă: lupte, tenis de masă și box.

Una, două medalii este obiectivul nostru. Mă bucur că am revenit în prim-planul sporturilor cu potențial de a aduce medalii pentru România„, a spus Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte.

Ne dorim prima medalie la Olimpiadă. La JO de tineret, la fete, am reușit prima medalie a unei țări din Europa în aceast competiție, așa ne dorim și la Tokyo„, a spus Cristi Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.

Avem cinci sportivi pe care mizăm la JO și ne dorim măcar două medalii„, a precizat Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.