Simona Halep a fost afectată de anunțul lui Andy Murray privind retragerea după Openul Australiei, din cauza problemelor fizice. Liderul clasamentului mondial WTA i-a transmis britanicului că viața merge mai departe și l-a felicitat pentru o carieră extraordinară.

La 31 de ani, Murray, fost lider mondial, a ajuns pe locul 230 ATP, după ce s-a operat la şoldul drept. În lacrimi, Andy a anunţat că Openul Australiei ar putea fi ultimul său turneu din carieră.

Am citit ieri și am avut un nod în stomac. Nu este ușor să vezi că un mare jucător se retrage din cauza accidentărilor. S-a chinuit foarte mult în ultimii ani. Mereu l-am admirat și am avut șansa să vorbesc de câteva ori cu el, prin intermediul lui Darren. Este o persoană extraordinară. E puțin nebun pe teren, dar îmi place asta, pentru că și eu sunt la fel (râde).

A muncit foarte mult, a făcut tot a putut… este foarte trist, circuitul îi va simți lipsa. Este greu să vezi un campion retrăgându-se. Dar viața merge mai departe și sunt sigură că va fi fericit„, a spus Simona Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Andy Murray a fost lider mondial în perioada noiembrie 2016 – august 2017, a câștigat trei titluri de Mare Șlem, Turneul Campionilor, două medalii de aur la Jocurile Olimpice, 45 de turnee în total.