VIDEO | Meci ‘de foc’ pentru CSM București în Cupa României! Programul complet

Corona Brașov – CSM București și Măgură Cisnădie – SCM Craiova sunt cele mai tari meciuri din 16-imile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a supervizat tragerea la sorți de astăzi.

Patru dintre primele cinci echipe din fruntea clasamentului Ligii Florilor își vor disputa două locuri în optimile Cupei României, partidele-șoc urmând să se dispute la 17 februarie.

Campioana și deținătoarea trofeului, CSM București, are o deplasare extrem de grea la Corona Brașov, formație aflată pe poziția a patra în campionat.

Cluburile de pe locurile trei și cinci, Măgura Cisnădie și SCM Craiova (reprezentantele României în acest sezon al Cupei EHF)  se duelează și ele pentru fazele finale ale Cupei României.

A fost o tragerea echilibrată, avem meciuri cu pretendente la Final Four. Orice echipă și-ar fi dorit un adversar mai ușor, Brașovul este o echipă bună, au un antrenor experimentat, va fi cu siguranță un meci frumos. Avem valoarea și calitatea să facem față pe toate cele trei fronturi –campionat, Cupa României, Liga Campionilor – nu ne-am prioritizat interesul față de competiții. Ne dorim să câștigăm toate competițiile în care suntem angrenați“, a spus Adrian Vasile, antrenor secund la CSM București.

Sunt mulțumit și nemulțumit de tragere în același timp, singurul avantaj este acela că jucăm acasă. Vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivel înalt pe toate cele trei fronturi în care suntem angrenați. Avem un meci foarte puternic în Cupă“, a declarat Alex Weber, antrenorul echipei Măgura Cisnădie.

Nu putem spune că suntem mulțumiți de tragerea la sorți, dar este un meci foarte interesant, aș spune chiar finala acestei faze a competiției. Sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor tuturor. Sunt două echipe care reprezintă România în Cupa EHF și poate fi preambulul unei întâlniri din EHF în fazele finale“, a precizat Petrișor Albu, reprezentantul SCM Craiova.

Noroc la tragerea la sorți pentru liderul Ligii Florilor

Ocupantele primului loc în clasamentul Ligii Florilor, handbalistele de la Râmnicu Vâlcea, se pot declara fericite: au scăpat de adversarii tari și vor juca pentru un loc în optimi cu HCF Piatra Neamț, club din al doilea eșalon valoric.

Sunt mulțumit de tragerea la sorți, avem o deplasare cam lungă, dar nu cred că vom avea probleme. Trebuie să jucăm oriunde și oricând. Este o deplasare incomodă, dar trebuie să facem față, avem un obiectiv măreț în acest sezon și trebuie să jucăm la standarde înalte. Sunt posibile surprize în această fază a competiției, echipele mici se mobilizează altfel contra formațiilor din Liga Națională. Sunt convins că vor fi meciuri frumoase“, a spus Marian Joița, director sportiv la clubul din Râmnicu Vâlcea.

Partidele se vor juca într-o singură manșă, în caz de egalitate după 60 de minute urmând a se executa aruncări de la șapte metri pentru stabilirea învingătoarei.

Programul complet al partidelor din 16-imile Cupei României: 

CSM Slatina – SCM Gloria Buzău

CSA Steaua București – ASC 181 SSP București

CSM Oradea – HC Dunărea Brăila

Crișul Chișineu Criș – FC Argeș

CSM Târgu Mureș – HC Activ CSO Plopeni

CSM Galați – Minaur Baia Mare

ASC Corona Brașov – CSM București

Știință București – CSU Cluj-Napoca

AHCM Unirea Slobozia – CSU Neptun Constanța

Măgură Cisnădie – SCM Craiova

CSU Târgoviște – HC Dinamo București

HCF Piatra Neamț – SCM Râmnicu Vâlcea

Rapid București – CSU Reșița

Știință Bacău – HC Zalău

CS Universitatea Vest Timișoara – LPS Târgu Jiu

CS Dacia Mioveni – CS Gloria Bistrița