Marius Copil (locul 60 ATP) a anunțat că așteaptă cu nerăbdare Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Tenismenul român vrea să participe și la dublu mixt, dar nu știe alături de cine va juca.

COSR a anunțat lotul olimpic de tenis al României, format în urma propunerilor venite din partea Federaţiei Române de Tenis: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Irina Bara, Raluca Olaru, Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea. Calificarea acestora la Jocurile Olimpice de la Tokyo va depinde de clasarea în ierarhiile mondiale WTA și ATP.

Mă bucur că mi-a venit și mie timpul și sper să mă calific. E o dorință a mea să particip la Jocurile Olimpice, mai ales că am văzut emoția de la meciul lui Horia și Florin în 2016. Am fost alături de ei și m-am bucurat la fiecare punct. Aș vrea să trăiesc și eu acea emoție

La dublu mixt, Horia (Tecău) este luat (râde)! Am rămas eu cu Florin (Mergea), să vedem cine ne vrea, rămășițele să zicem așa. N-am nicio preferință. Bătălia e mare, pentru că doar Monica s-a înscris pentru dublu-mixt, deci concurența mea este Florin.

Anul viitor sper să fie mai bun şi să fiu mai mulţumit. Vreau să am un turneu ATP câştigat şi să ajung în Top 50, să rămân acolo„, a spus Marius Copil, în cadrul unei conferințe de presă.

Obiectivul Federației Române de Tenis este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice din 2020.

E probabil cea mai bună perioadă a tenisului românesc, chiar dacă acum 40-50 de ani i-am avut pe Ilie Năstase şi Ion Ţiriac. Mă bucur că, pentru prima dată, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român este alături de sportivi şi încearcă să îi susţină cât mai mult posibil. Am făcut un calcul şi, dacă ar trebui să susţinem 20-25 de turnee, ar trebui să avem un buget de 4 milioane de euro. E o sumă care nu ne va fi acordată, trebuie să fim conştienţi. Dar e un început şi sportivii vor beneficia de el„, a spus George Cosac, președintele FRT.