VIDEO | Magie regăsită. Messi, de 10 pe Wembley

Lionel Messi a avut o performanţă stelară pe Wembley. Starul Barcelonei a părăsit terenul aplaudat la scenă deschisă de fanii englezi după victoria cu 4-2 a catalanilor. Argentinianul este într-o formă de zile mari. După dubla reuşită în faţa lui Tottenham are, pentru prima oară în carieră, cinci goluri înscrise în primele două meciuri din UEFA Champions League.

Prestaţia lui Messi contra lui Tottenham a fost notată cu un 10 perfect pe toate site-urile de specialitate.

Ajuns la al 30-lea meci de Champions League în care marchează de cel puţin două ori, Messi a mai doborât un mit. “Ar putea face faţă într-o seară ploioasă la Stoke?” Întrebarea ironică a contestatarilor argentinianului primeşte un răspuns incontestabil din partea statisticii. Cu cele două goluri înscrise în poarta lui Tottenham, Messi a ajuns la 22 de reuşite în faţa echipelor din Anglia în cupele europene. Dublu faţă de următorul pe listă, Cristiano Ronaldo.

Messi nu a fost singurul performer al meciului perfect făcut de Barcelona pe Wembley. Jordi Alba a devenit primul jucător care reuşeşte trei pase decisive într-un meci din Champions League. Sergio Busquets a încheiat meciul cu un procentaj de 100% al paselor reuşite (67 din 67).

După prestaţia de cinci stele a lui Messi, utilizatorii reţelelor sociale au lansat gluma serii legată de absenţa argentinianului dintre nominalizaţii la Balonul de Aur 2018. “Păcat că s-a născut în aceeaşi eră cu Modric şi Salah. Altfel ar fi avut o şansă să fie cel mai bun din lume.”