RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Lucescu atacă optimile! Exemplul pentru jucători: „Am luat lopata ca să le arăt!”

Mircea Lucescu şi Dinamo Kiev au o misiune complicată în prima dublă din fazele eliminatorii UEFA Europa League. Pentru un loc în optimi, liderul din Ucraina va înfrunta Club Brugge, ocupanta primului loc din campionatul belgian.

Singurul antrenor român implicat în fazele eliminatorii ale cupelor europene se aşteaptă la un duel dificil cu belgienii. Ritmul de joc al adversarului, aflat în plin sezon pe plan intern, este principala preocupare a lui Mircea Lucescu înaintea meciului tur de la Kiev.

„Este cel mai echilibrat meci din runda aceasta a competiţiei. Sunt două echipe care ocupă primul loc în campionatele ţărilor respective. Nicio altă întâlnire nu opune două astfel de echipe. Echipa care reuşeşte mai bine să îşi păstreze ideea de joc se va impune. Va depinde foarte mult de echilibrul pe care noi îl vom menţine la mijlocul terenului. Este o echipă ofensivă, care lasă spaţii mari în apărare. Să sperăm că vom reuşi să ieşim din pressingul lor şi să valorificăm acele spaţii. Ei vin după şase, şapte meciuri consecutive de campionat, deci din punct de vedere al ritmului de competiţie sunt avantajaţi. Noi venim după o victorie care ne-a dat entuziasm şi după o pregătire foarte bună” – a anticipat Mircea Lucescu partida de la Kiev.

Jurnaliştii au fost uimiţi de gestul lui Mircea Lucescu înainte de primul meci oficial al sezonului. Antrenorul român a explicat de ce a fost nevoit să pună mâna pe lopată şi ce mesaj a vrut să le transmită jucătorilor.

„Am luat lopata ca să dau un exemplu că nu şi-au terminat treaba. Cei care au lucrat în zona aceea lăsaseră foarte multă zăpadă. Nu a fost altă intenţie din partea mea, decât să terminăm de curăţat terenul” – a explicat antrenorul român.

Dinamo Kiev – Club Brugge se joacă astăzi, de la ora 17:00, pe Stadionul Olimpic din Kiev.

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare