VIDEO | Lovitură dată de Rapid! Giuleștenii au transferat din prima ligă franceză

Rapid a reușit astăzi un transfer-bombă pentru Liga a 2-a: l-a adus pe mijlocașul Facundo Julian Piriz Gonzalez de la Montpellier, echipă din Ligue 1. Uruguayanul cu cetățenie italiană a semnat un contract pe un an cu ‘alb-vișiniii’.

În vârstă de 29 de ani, Piriz a jucat șase meciuri pentru Montpellier în sezonul trecut de campionat din Franța.

1 milion de euro este cota de piață a lui Facundo Piriz, potrivit Transfermarkt. Prin urmare, mijlocașul devine cel mai valoros jucător din lotul Rapidului.

„Sunt foarte fericit să vin la Rapid și abia aștept să cunosc fanii rapidiști”, a spus Facundo pentru fcrapid.ro

Facundo Piriz a venit la Rapid prin intermediul lui Florin Manea și va fi coechipier cu un alt uruguayan, Facundo Mallo.

piriz rapid

Născut în Tarariras, Piriz a început fotbalul mare la Nacional Montevideo, unde a ajuns la numai 18 ani, obținând trei titluri de campion al Uruguayului.

În Copa Libertadores, a jucat de nouă ori, iar în Copa Sudamericana de cinci ori.

Mijlocașul defensiv a intrat în atenția rușilor de la Ahmat Groznîi, unde a fost transferat la începutul lui 2013, pentru suma de 2.8 milioane de euro, Facundo evoluând 69 de meciuri în prima ligă rusă, unde a marcat de trei ori.

În iulie 2017, Piriz s-a transferat în Ligue 1, la Montpellier, pentru care a evoluat în 21 de partide, ultima dată fiind în lotul francezilor în urmă cu o lună, în partida din prima etapă a actualului sezon, cu Rennes, însă a rămas pe banca de rezerve.

piriz

De asemenea, mijlocașul de 1.86 metri a îmbrăcat de 9 ori tricoul naționalei Uruguayului, de cinci ori pentru selecționata U22, unde a și înscris o dată, contra Costa Ricăi, și de patru ori pentru U20.