LIVE VIDEO:

Break Vondrousova! Marketa face break-ul și va servi pentru câștigarea meciului.

6-2, 5-7, 3-4. Cehoaica câștigă cel mai lung game din acest meci, însă Simona are serioase probleme din cauza accidentării.

6-2, 5-7, 2-3. Adversara Simonei își câștigă serviciul la zero. Daniel Dobre coboară din nou pentru a-i da sfaturi Simonei.

6-2, 5-7, 2-2. Simo trebuie să lupte din greu pentru calificarea în optimi. Halep revine bine după accidentare și o egalează pe Vondrousova în decisiv.

Update 16.01: Meciul a fost reluat

6-2, 5-7, 1-2. Simona acuză probleme la coapsă. Solicită intervenția fizioterapeutului.

6-2, 5-7, 1-1. Simo își face serviciul. 

6-2, 5-7, 0-1. Vondrousova câștigă primul game al decisivului.

6-2, 5-7. Prima dublă greșeală a Simonei, urmată de eroare neforțată. Vondrousova fructifică cea de-a doua minge de set. Avem decisiv!

Statistica setului 2:

6-2, 5-6. Cehoaicei îi ies execuții extrem de dificile. Simo se precipită și pierde game-ul la zero.

6-2, 5-5! Simo servește excelent și rămâne în set!

Aviața militară italiană le-a făcut o surpriză spectatorilor: 

6-2, 4-5. Ultima minge a Simonei ajunge dincolo de linie, iar Vondrousova câștigă un nou game aprig disputat.  Simo servește pentru a rămâne în setul al doilea.

6-2, 4-4. Halep își face serviciul. Este din nou egalitate în setul secund. 

Update 15.24: Simona a solicitat intervenția antrenorului Daniel Dobre.

6-2, 3-4. Adversara Simonei joacă bine game-ul și revine la conducere în setul secund.

6-2, 3-3! Plimbată din colț în colț, Vondrousova rezistă unui schimb incredibil! Pierde însă apoi trei mingi de break și Halep își câștigă game-ul pe serviciul propriu! 

6-2, 2-3. Break reușit și de Simona! Game greu câștigat de Halep. Vondrousova joacă dezinvolt, dar pierde ultimul punct cu dublă greșeală. 

6-2, 1-3. Vondrousova face din nou break, încheind game-ul cu o scurtă la care Simona nu mai ajunge.

6-2, 1-2: Sportiva din Cehia face dublă greșeală și Simo recuperează imediat break-ul! 

6-2, 0-2. Vondrousova realizează break-ul. Simo și-a pierdut concentarea în acest game. 

6-2, 0-1. Adversara Simonei câștigă primul game al setului secund. Statistica primului set:

6-2! Simona Halep câștigă primul set! Vondrousova, 19 ani, a început foarte bine, dar nu a putut să țină ritmul. 

Update 14.46: Vondrousova a cerut on-court coaching.

5-2. Vondrousova intră busc în derută! Sportiva din Cehia nu a reușit să gestioneze primul moment cheie al setului!

4-2: Simo începe game-ul cu două erori neforțate. Halep revine, își menține concentrarea și câștigă cel mai lung game al setului. 

3-2. Halep realizează break-ul! Românii din tribună îi scandează numele numărului 2 WTA

2-2. Simo încheie game-ul cu as!

1-2. Vondrousova mizează, în continuare, cu succes, pe loviturile scurte. Reușește și ea un as și conduce cu 2-1 în primul set.

1-1: Simona ratează o contra-scurtă, dar după aceea salvează o minge de break. Halep servește excelent, realizează primul as și câștigă game-ul. 

0-1: Vondrousova câștigă primul game. Sportiva din Cehia a reușit o lovitură de efect, o scurtă care a surprins-o pe Halep.

Update 14.12: A început meciul! Servește Vondrousova.

Update 14.06: Simona Halep și Marketa Vondrousova au intrat în arena Pietrangeli.

După ce meciul a fost amânat, ieri, din cauza ploii, Simona Halep joacă astăzi, după ora 13.00, cu Marketa Vondrousova, în turul 2 al turneului de la Roma. 

Meciul începe după confruntarea dintre Muguruza și Collins, pe arena Pietrangeli.

UPDATE 20:00: Simona Halep și Mihaela Buzărnescu nu vor mai juca azi, cele două românce urmând să evolueze joi. Dacă trec mai departe, ele vor disputa două meciuri într-o singură zi la Roma.

UPDATE 19:00: Vremea este la fel de rea, iar primele meciuri sunt programate acum pentru ora 19:30. Dacă lucrurile se schimbă în bine, Halep va intra pe teren la ora 21:00.

UPDATE 17:49: Nu a început încă vreun meci la Roma, plouă în continuare, așa că partida Simonei Halep a fost mutată pentru ora 20:00, în timp ce Mihaela Buzărnescu ar urma să joace la miezul nopții.

UPDATE 17:00: Vremea este în continuare una urâtă la Roma, iar planurile organizatorilor sunt serios date peste cap. Meciul Simonei Halep cu Vondrousova va începe în cel mai bun caz la ora 19:00. Vom reveni cu detalii.

UPDATE 16:00 Nu sunt speranțe că meciurile vor începe prea curând la Roma. Organizatorii au anunțat încă o amânare, după ora 16:30.

UPDATE 15:10 Organizatorii au modificat programul pentru astăzi. Primele meciuri ar trebui să înceapă la ora 16:00, ora României. Simona Halep nu va juca mai devreme de ora 17:30.

Meciul Mihaela Buzărnescu – Julia Goerges a fost mutat pe terenul 6 și va începe în jurul orei 21:00.

UPDATE 14:30 Continuă să plouă la Roma, iar noua oră de start avansată este 15:00.

UPDATE 13:15 Organizatorii au anunțat că meciurile ar trebui să înceapă în jurul orei 14:30.

UPDATE 12:00 Programul de la Roma este dat peste cap de ploaie. Deocamdată, toate meciurile au fost amânate. Prognoza meteo nu este deloc optimistă: mai multe reprize de ploaie în cursul acestei zile.


Simona Halep (locul 2 WTA) debutează astăzi în turneul pe zgură de la Roma. Cehoaica Marketa Vondrousova (locul 44 WTA) este adversara româncei în turul secund. Partida va începe în jurul orei 13:30.

Meciul dintre Halep şi Vondrousova a fost programat pe arena ‘Pietrangeli’, după confruntarea dintre Johanna Konta şi Sloane Stephens, care începe la ora 12:00.

Simona Halep și Marketa Vondrousova s-au mai întâlnit o singură dată, în acest an la Indian Wells, iar cehoaica în vârstă de 19 ani s-a impus în trei seturi (6-2, 3-6, 6-2). Simona a fost vizibil incomodată de stilul agresiv, cu lovituri în forță, al adversarei.

Jucătoare de mână stângă, Marketa Vondrousova a reușit două finale în acest an (Budapesta – suprafață dură în sală, Istanbul – zgură) și două sferturi de finală (Indian Wells și Miami).

Este o ștachetă înaltă pentru Simona Halep la Roma, care a ajuns până în finală la ultimele două ediții. Prin urmare, românca are de apărat 585 de puncte în clasamentul WTA. Așteptările sunt cele mai mari în această parte a sezonului, zgura fiind suprafața ei preferată și pe care a obținut cele mai importante rezultate.

Halep trebuie să câştige turneul de la Roma pentru a avea şansa de a redeveni lider mondial, detronând-o pe Naomi Osaka. În plus, japoneza trebuie să piardă în optimi.

Clasamentul WTA, actualizat la zi

‘Super Simo’ a avut câteva zile de pauză după finala de la Madrid, pierdută în fața olandezei Kiki Bertens. Constănțeanca nu are nicio problemă medicală și este optimistă.

Mă simt mult mai bine, energia nu este încă la nivel maxim pentru că a fost o săptămână grea la Madrid, dar m-am odihnit foarte bine în aceste două zile, şi acum sper să fiu cât se poate de pregătită pentru meci! Sunt OK fizic, nu am nicio durere, nu am nicio problemă sau accidentare, dar sunt un pic obosită, e normal dupa atâtea meciuri„, a spus Simona pentru DigiSport.

View this post on Instagram

Ciao #foroitalico ❤️

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on