VIDEO LIVE BLOG | Simona eliminată de la Roland Garros. Anisimova, 17 ani, merge în semifinale!

2-6, 4-6: SET și MECI Amanda Anisimova! Halep a fost de nercunoscut, iar adversara de 17 ani a româncei își continuă visul la Paris! Anisimova va juca cu Barty, în semifinale.

stat meci

2-6, 4-5: Amanda Anisimova își face serviciul cu dificultate. Simona a echilibrat confruntarea. Adversara greșește mai mult.  Halep servește ca să rămână în meci.

2-6, 4-4: Halep luptă și reușește să egaleze în setul secund.

2-6, 3-4: Break Simona! Halep se apropie  și pare că este capabilă să se redreseze. 

2-6, 2-4. Halep reduce din diferență. Simona este susținută mai mult din tribune.

2-6, 1-4. Anisimova câștigă cel mai lung game al meciului. Adversara Simonei a salvat trei mingi de break.

2-6, 1-3: Simo câștigă, pe propriul serviciu, primul game din setul secund. Se aud încurajările românilor din tribune.

2-6, 0-3: Încă un game câștigat de americancă! Anisimova se desprinde în setul al doilea. Simo e de nerecunoscut

2-6, 0-2: BREAK reușit de Anisimova. Simona trebuie să se adune pentru a schimba direcția în care merge partida.

2-6, 0-1. Anisimova începe setul al doilea cu game câștigat la zero pe propriul serviciu.

UPDATE 13.39: Statistica primului set: 

stat set 1

2-6: Amanda Anisimova câștigă primul set. Sportiva de 17 ani are un joc variat și agresiv. Simo nu a găsit soluția optimă și a fost dominată în primul set.

2-5: Anisimova e nucă tare pentru Simona. Americanca joacă excelent și e la un game de câștigarea setului.

2-4. BREAK Anisimova! Simona face dublă greșeală. Tânăra adversară a româncei are inițiativa.

2-3. Anisimova nu pierde ritmul și reușește să mai câștige un game. Mobilă și agresivă, americanca îi pune probleme Simonei.

2-2: Halep egalează. Sportiva noastră joacă atent, simte că va avea un meci mai greu ca altele la această ediție de Roland Garros.

1-2. Amanda Anisimova nu are nici cea mai mică ezitare. Câștigă game-ul la zero și conduce în primul set.

1-1. Simo își face serviciul. Halep conduce bine jocul. 

0-1. Anisimova câștigă primul game. Adversara de numai 17 ani a Simonei Halep începe agresiv.

UPDATE 13.08: A început meciul!

UPDATE 12.55: La Paris este înnorat. Sunt 16 grade. Vântul suflă cu putere. Ar putea ploua însă peste două ore.

UPDATE 09.31: Organizatorii de la Roland Garros au anunțat programul pentru ziua de joi. Halep o va întâlni pe Amanda Anisimova, de la ora 13:00.

Partida dintre Halep și Anisimova este prima de pe arena Philippe Chatrier.

UPDATE 17:40 Organizatorii au anunțat oficial că meciul Simonei Halep a fost anulat din cauza ploii. Sportiva româncă va juca mâine, 6 iunie, împotriva Amandei Anisimova, în sferturile de finală de la Roland Garros.

UPDATE 15:50 În așteptarea meciului, organizatorii de la Roland Garros prezintă 5 motive pentru care această confruntare nu trebuie ratată.

Pentru că este oportunitatea de a descoperi fenomenul Anisimova. Pentru că Halep e tot mai puternică. Pentru că sunt două jucătoare specialiste pe zgură. Pentru că este prima lor confruntare directă. Pentru că suporterii Simonei Halep vor face atmosferă“, scrie site-ul rolandgarros.com.

UPDATE 15:00 Meciul ar fi trebuit să înceapă în câteva minute, dar plouă în continuare la Paris. Niciuna dintre arene nu are acoperiș, astfel că meciurile nu vor debuta mai devreme de ora 16:00. Organizatorii vor actualiza situația peste o oră.


Simona Halep (locul 3 WTA) este principala favorită la câștigarea unui nou trofeu la Roland Garros, după succesul de anul trecut. Constănțeanca trebuie să treacă mai întâi de adolescenta americană Amanda Anisimova (51 WTA), în faza sferturilor de finală.

Meciul a fost programat la ora 15:00, ora României, pe arena ‘Philippe-Chatrier’. 

Se anunță furtuni puternice în următoarele 24 de ore la Paris, potrivit Meteo France. Vântul va bate cu 90-110 kilometri pe oră în anumite momente.

paris vreme

În acest moment, sunt 15 grade și plouă de mai bine de o oră. Sunt șanse mari ca partida să înceapă spre seară.

Din punct de vedere sportiv, Simona Halep (27 de ani) și Amanda Anisimova (17 de ani) se vor înfrunta în premieră în circuitul WTA.

Românca pare să aibă toate avantajele: experiența în turneele importante, jocul mai solid pe zgură, rezultatele foarte bune de la Roland Garros. Americanca de origine rusă poate să vină cu elementul-surpriză: jocul variat.


Deși nu trecuse de primul tur la Paris, Amanda Anisimova a răsturnat toate calculele la ediția din acest an și nu a cedat vreun set. Este adevărat că singura jucătoare de top pe care a întâlnit-o până acum a fost bielorusa Arina Sabalenka (locul 11 WTA), aflată într-o formă modestă.