VIDEO | Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Franței

Pilotul britanic Lewis Hamilton, component al echipei Mercedes, va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Franței. Pe circuitul ‘Paul Ricard’ din apropiere de Marsilia, Hamilton a obținut cel mai bun timp în calificări, fiind urmat îndeaproape de coechipierul Valtteri Bottas. 

Hamilton a fost mai rapid decât Bottas cu 0,118 secunde. Cea de-a treia sesiune de calificări a fost întreruptă în urma unui accident în care a fost implicat francezul Romain Grosjean (Haas).

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari) va pleca de pe locul al treilea, fiind urmat de către piloții Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo.

Revelația calificărilor a fost debutantul Charles Leclerc (20 de ani), care a fost al optulea cel mai rapid, pe un monopost Sauber. Leclerc, campionul mondial en titre în Formula 2, are contract cu Ferrari, dar a fost lăsat un sezon la Sauber pentru a căpăta experiență.

Lewis Hamilton (33 de ani) a obținut cel de-al 75-lea pole position al carierei, dar pentru prima dată în Franța. Marele Premiu de Formula 1 al Franței a revenit după o pauză de 10 ani.

Mă simt bine la revenirea în Franța. Am fost primit excelent de public. Este o mare realizare pentru echipă să obțin acest pole position“, a spus Hamilton, la finele calificărilor.

Iată rezultatele complete ale sesiunilor de calificări și ordinea pe grila de start a cursei:

Marele Premiu de Formula 1 al Franței va avea loc duminică, de la ora 17.00.