Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) va porni de pe prima poziţie în Marele Premiu al Principatului Monaco, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Hamilton i-a dedicat acest succes lui Niki Lauda, care a decedat de curând.

Pentru Hamilton (34 de ani) este al doilea pole position din acest sezon, după cel din prima etapă, din Australia. Britanicul a câştigat trei curse în acest an: Bahrain, China, Spania.

Al doilea cel mai bun timp în calificări l-a obținut finlandezul Valtteri Bottas, fapt care confirmă dominaţia Mercedes în acest sezon.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda) şi germanul Sebastian Vettel (Ferrari) vor completa grila de start, duminică.

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a reprezentat din nou o mare dezamăgire, după ce fost eliminat din prima etapă a calificărilor. A fost o eroare tactică a echipei care spune totul despre atmosfera actuală de la Ferrari.

Este cu siguranță unul dintre cele mai bune pole position-uri pe care mi le amintesc. A fost o săptămână dificilă pentru toată echipa, inclusiv eu am un weekend greu. Am avut un nor deasupra noastră, am încercat să ne motivăm reciproc și să obținem un rezultat bun pentru Niki Lauda. Am vorbit foarte mult cu Niki în ultimele opt luni. Au fost niște momente foarte grele. Niki a contribuit la schimbarea vieții mele. Îi datorez foarte multe! Îi simțim lipsa și îl iubim! Va trăi mereu în amintirile noastre„, a spus Lewis Hamilton pentru site-ul F1.

Triplul campion mondial de Formula 1 Niki Lauda a murit la vârsta de 70 de ani, la nouă luni după un transplant de plămân. Austriacul a luat titlul cu Ferrari în 1975 şi 1977 şi cu McLaren în 1984.

Iată și turul perfect făcut de către Hamilton, care i-a asigurat acest pole position în cursa de mâine, de la ora 16:00.

Clasamentul piloților

Clasamentul constructorilor