VIDEO | La mulți ani, Leonard Doroftei! ”Moșul” schimbă astăzi prefixul: 50 ani!

Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari sportivi români, împlinește astăzi, 10 aprilie, 50 de ani.

”Moșul” s-a retras din box în 2004, după ce a fost învins prin knockout de canadianul Arturo Gatti.

De-a lungul carierei sale, Doroftei a disputat 24 de partide și a fost campion mondial în versiunea WBA, la categoria semi-mijlocie, aproape 2 ani, până în octombrie 2003, când a pierdut centura fiindcă nu s-a încadrat în greutatea oficială înaintea meciului de la București, în care trebuia să și-o apere, în fața panamezului Miguel Calist.

În 2002, fostul mare pugilist a fost decorat de către preşedintele României cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în Grad de Cavaler.

leonard doroftei

În cele 24 de partide disputate în cariera sa, ”Moșul” a înregistrat următoarele rezultate: a învins de 22 de ori, printre care 8 victorii au fost prin KO, are un meci egal și o singură înfrângere.

Ca amator, Leonard a fost campion mondial, în 1995, şi campion european, în 1996, și are două medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992, şi Atlanta, în 1996.

doroftei

După ce s-a retras, Doroftei a ocupat și o funcție oficială. Fostul mare pugilist a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, funcţie pe care a deţinut-o din 2012 până în 2015.

Ajuns la 50 de ani, ”Moșul” își petrece ziua de naștere în Canada, țară în care a ales să plece definitiv din România după problemele avute cu pub-ul din Ploiești.

”50 de ani împliniti în carantină, dar când vin acasă ne facem de cap!!” a scris Doroftei pe rețelele de socializare.

50 de ani,împliniti in carantina ,dar cand vin acasa ne facem de cap!!!❤️

Publicată de Leonard Doroftei pe Joi, 9 aprilie 2020

Doroftei – Balbi, episodul 3?

În urmă cu doi ani, Leonard Doroftei punea la cale un meci de retragere. ”Moșul” dezvăluia, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net, că intenționează ca lupta să aibă loc la Ploiești pe stadionul Ilie Oană.

”Am avut trei discuții cu Balbi. Vrea și el un meci! Până acum, România – Argentina e 2-0. Poate mai are și el o șansă, la Old Boys! Îmi doresc ca meciul să aibă loc, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, în fața a 15.000 de oameni, fiindcă de la Ploiești am plecat în boxul mare.

Mesajul meu e clar pentru toți ploieștenii și pentru toți românii: Pentru voi, acest meci, dedicație! Pentru asta, sunt acasă, pentru oamenii pe care-i iubesc! Acasă e Ploiești, acasă e România! Voi da drumul la antrenament intensiv și sper ca în toamnă să vedeți un spectacol așa cum v-am oferit în întreaga mea carieră.”, spunea Leonard Doroftei, pentru Realitatea Sportivă.

GM 1871 620x449

În cariera lor de profesioniști, Leonard Doroftei, 48 de ani, și Raul Balbi, 44 de ani, s-au întâlnit de două ori. Prima confruntare dintre cei doi boxeri a avut loc pe 5 ianuarie 2002, când ”Moșul” l-a învins la puncte pe sud-american și a devenit campion mondial la categoria semi-ușoară, la categoria WBA.

Pe 31 mai 2002, la București, cei doi s-au confruntat din nou, iar fostul nostru sportiv a avut iarăși, câștig de cauză.

Astăzi, 10 aprilie, Balbi i-a transmis un mesaj special lui Doroftei pe rețelele de socializare: ”La multi ani, campionule! Felicitări pentru cei 50 de ani împliniți!” a fost mesajul fostului pugilist.

Alte meciuri de colecție ale lui Leonard Doroftei:

Citește și Cum petrece Gică Hagi perioada de izolare: “De 5 ani nu am mai avut vacanță”