Succes total pentru Scuderia Ferrari în calificările de la Monza. Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel şi-au asigurat primele două poziţii pe grila de start în Marele Premiu al Italiei după un final electrizant.

Fanii Ferrari au avut motive de bucurie după calificările de la Monza. Favoriţii Raikkonen şi Vettel vor ocupa prima linie a grilei de start în Marele Premiu al Italiei. La 38 de ani, Raikonnen a obţinut al 18-lea pole-position al carierei. Mai mult, finlandezul a stabilit un nou record de circuit în istoria Formula 1.

Finlandezul Raikkonen devine astfel cel mai vârstnic pilot care pleacă de pe prima poziţie într-un Mare Premiu după Nigel Mansell (în 1994).

Este nemaipomenit, dar treaba este făcută doar pe jumătate. Nu puteam alege un loc mai bun pentru un pole-position decât aici, în faţa atâtor suporteri. Sper ca mâine totul să meargă perfect şi să terminăm pe aceleaşi poziţii.” – a fost reacţia lui Raikkonen după performanţa de la Monza.

Aici sunt rezultatele complete ale calificărilor de la Monza:

Înainte de Marele Premiu al Italiei, Lewis Hamilton conduce în clasamentul general al piloţilor, cu 231 de puncte. Britanicul este urmat de cei doi piloţi Ferrari, Sebastian Vettel (214 puncte) şi Kimi Raikkonen (146 puncte).