VIDEO | Kerber a învins-o pe Osaka la Turneul Campioanelor

Germanca Angelique Kerber (locul 2 WTA) a învins-o pe japoneza Naomi Osaka (locul 4 WTA), scor 6-4, 5-7, 6-4, în Grupa Roşie de la Turneul Campioanelor din Singapore.

Partida a durat două ore și jumătate. Kerber a servit pentru meci în setul doi, la 5-4, dar Osaka a reușit break-ul. În setul decisiv, ambele jucătoare au servit foarte bine, iar un singur break a decis învingătoarea.

Sportiva din Japonia a avut 18 oportunități de break, dar a speculat doar cinci dintre ele. Naomi Osaka a fost jucătoarea mai agresivă, a reușit 42 de lovituri câștigătoare, dar a comis 50 de erori neforțate.

Angelique Kerber a avut un bilanț negativ lovituri câștigătoare/erori neforțate (24/30), dar și-a dovedit experiența superioară în momentele-cheie. Germanca în vârstă de 30 de ani a speculat deplasarea deficitară pe teren a tinerei japoneze (21 de ani).

Naomi Osaka participă în premieră la Turneul Campioanelor, în special grație triumfului de la US Open.

Angelique Kerber, campioană la Wimbledon, nu a impresionat în circuit în ultimele luni. Germanca a ajuns până în finală la Singapore în 2016.

Dintre jucătoarea aflate în Top 10 WTA, Angelique Kerber a reușit cele mai multe victorii în acest an, 50.

Tot astăzi se va disputa în Grupa Roşie şi confruntarea Sloane Stephens (SUA, 6 WTA) – Kiki Bertens (Olanda, locul 9 WTA).