Cel puțin 23 de fani au fost reținuți la Sevilla înaintea finalei Cupei Spaniei, între FC Barcelona și Valencia. Este vorba despre suporteri ai catalanilor care au intrat în conflict cu forțele de ordine.

Meciul FC Barcelona – Valencia este programat în această seară, de la ora 22:00, pe arena lui Betis Sevilla, ‘Benito Villamarín’.

Potrivit ESPN, cinci polițiști au fost răniți în urma incidentelor cu fanii Barcelonei. Majoritatea persoanelor arestate fac parte din gruparea ultras ‘Boixos Nois’. 

Din informațiile poliției, fanii Barcelona avea asupra lor obiecte contondente și fumigene și cântau împotriva suporterilor din Sevilla.

Cinci polițiști au suferit răni minore. Sportul este despre respect, nu violență„, se arată într-un comunicat.

Gruparea ultras ‘Boixos Nois’ are interdicție pe toate stadioanele din Spania, dar majoritatea membrilor sunt greu de monitorizat și participă la meciuri din deplasare. În luna februarie, acești fani violenți s-au confruntat cu poliția franceză la Lyon, înainte și după meciul din Liga Campionilor.

Finala Cupei Spaniei a fost catalogată drept un meci cu risc ridicat de către poliție. Peste 40.000 de fani vor fi prezenți pe stadionul din Sevilla. Peste 2.500 de forțe de ordine au fost detașate.