Flavius Stoican a fost prezentat oficial la Petrolul. Tehnicianul român a explicat motivul pentru care a ales să vină la Ploiești și ce așteptări are.

Flavius Stoican (42 ani) a antrenat-o pe Poli Iași în ultimii doi ani și a reușit să ajungă cu formația din Moldova în play-off, în sezonul 2017/2018. Tehnicianul român a mai fost de-a lungul carierei pe banca tehnică a următoarelor echipe: Chindia Târgoviște, Mioveni, Dinamo, Voluntari, Zimbru Chișinău și Pandurii Târgu Jiu.

Tehnicianul a explicat că a ales Petrolul datorită tradiției clubului și a stabilității financiare. Stoican vrea să promoveze cu orice preț în Liga 1 și este de părere că selecția va fi făcută corespunzător în perioada de transferuri: ”Am ales Petrolul pentru tradiție, pentru suporteri și stabilitatea financiară. Este o provocare pentru mine. Sunt 4 campioanate câștigate de această echipă. Sunt foarte atent la detalii și vreau să câștig trofee.

Nu vreau să mă hazardez în declarații, dar vreau să câștig acest campionat. Cupa României este o competiție a surprizelor. Rămâne de văzut dacă o să și putem. Îmi voi da toată silința. Voi fi cu oameni care știu ce pot. Selecția va fi așa cum trebuie. Mă refer la două aspecte: calitate și caracter. Știu la ce m-am înhămat și o să fie dificil.”

Stoican și-a prezentat și noul staff alături de care atacă promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc: ”Am antrenorul cu portarul Mihai Ștețca. Îl am pe Ion Alexandru antrenor secund, domnul Radu Vasilcan, preparator fizic. Am un om la scouteri Timofei Cârlig și pe Claudiu Bătineanu kinetoterapeut. De asemenea mă mai va ajuta Dorin Irimia pe partea psihologică.”

De asemenea, noul antrenor al formației prahovene a menționat principalele adversare ale Petrolului la promovare și a explicat ce schimbări vrea să facă la echipă: ”Toți oamenii vin la stadion din cauza jocului echipei. Sunt responsabil și îmi asum ceea ce fac. Cred că pe Marinescu îl voi aduce la forma maximă a carerei. Arnăutu este un jucător care are calitate. Valentin Țicu este un jucător de care eu am auzit lucruri bune. FC Argeș, UTA, Rapid, Farul, Universitatea Cluj sunt echipe care vor să promoveze.”

Vezi și VIDEO | Marius Stan, promisiune pentru suporteri: ”Jucătorii Petrolului vor mânca din adversari”