Liverpool a încheiat un sezon fantastic în Premier League, dar a terminat pe locul al doilea, în urma lui Manchester City. Cele 97 de puncte, record pentru trupa de pe Anfield Road, nu au fost suficiente pentru echipa lui Jurgen Klopp.

Superlativele parcursului reuşit de Liverpool sunt nenumărate, însă Manchester City a fost echipa care a cucerit trofeul în final.

Liverpool a avut în actualul sezon din Premier League:

  • cel mai bun jucător al sezonului – Virgil van Dijk
  • cel mai bun portar al campionatului – Alisson Becker
  • cele mai puţine înfrângeri (1) şi cele mai puţine goluri primite
  • golgeterii campionatului – Sadio Mane şi Mohamed Salah (cu câte 22 de goluri, la fel ca Aubameyang de la Arsenal)

Ca să le ridice moralul fanilor după o stagiune aproape ironică, Liverpool a postat un montaj cu o retrospectivă spectaculoasă a sezonului. „Încă un joc!” este mesajul care i-a motivat pe susţinătorii echipei lui Jurgen Klopp înaintea ultimei etape de campionat.

Klopp, mândru de jucători

După ultimul meci pe Anfield Road în acest sezon, 2-0 cu Wolverhampton, Jurgen Klopp s-a declarat mândru de jucătorii săi, chiar dacă titlul a ajuns pentru al doilea an consecutiv pe Etihad.

„Vom încerca din nou. Echipa asta a încercat pentru prima oară şi cred că au făcut-o într-un mod impresionant. Cu acest parcurs, să ne calificăm şi în finala Champions League este ceva special. Cred că este una dintre cele mai bune echipe ale lui Liverpool, sută la sută!” – a declarat managerul german.

 

Liverpool a câştigat ultimul titlu de campioană a Angliei în 1990.