VIDEO | Haos la Pitești! Suporterii Petrolului, săltați de mascați. S-au folosit gaze lacrimogene

A fost haos la Pitești după ce partida dintre FC Argeș și Petrolul a fost amânată.

Meciul dintre piteșteni și ”lupi” se va disputa astăzi, de la ora 12:00. Arbitrul Marian Barbu a luat această decizie din cauza condițiilor meteo neprielnice.

Sute de ”lupi” au făcut deplasarea în Trivale, iar o parte dintre ei au decis să înnopteze în Pitești. După ce au părăsit arena, suporterii prahoveni s-au îndreptat către centrul orașului, spre terase.

Potrivit Realitatea de Argeș, o parte dintre fani au început să se manifeste recalcitrant, în timp ce se aflau în zona unui local.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi argeșeni.

Suporterii nu s-au supus somațiilor forțelor de ordine, de a înceta și de a a se îndrepta înapoi spre mijloacele de transport.

Echipajele de intervenție i-au săltat pe o parte dintre suporteri și i-au condus în zona Colegiului Tehnic ”Armand Călinescu”, acolo unde îi așteptau autocarele. Însă nu toți au fost înțelegători.

Ocupanții unuia dintre autocare, în jur de 30 de persoane, au refuzat să urce și nu s-au supus solicitării de a înceta cu scandalul.

Traficul a fost blocat în zonă pentru câteva minute, timp în care oamenii legii au culcat la pâmânt mai mulți suporteri pentru a potoli spiritele. În cele din urmă, aceștia au fost urcați în autocar și escortați până la Poliția Municipiului Pitești, fiind sancționați, anunță Realitatea de Argeș.

”Cei in cauză au fost conduși la sediul poliției în vederea stabilirii identității și luării măsurilor legale care se impun. Reamintim ca Legea 61 din 1991, privind norme de conviețuire socială, sancționează adresarea de injurii, expresii jignitoare, amenințări cu acte de violență, provocarea de scandal și aruncarea de obiecte sau substanțe, cu amendă cuprinsă între 200 și 1000 de lei”, informează IPJ Argeș.

Citește și Piteștiul sub asediu! Câți ”lupi” au făcut deplasarea în Trivale pentru derby-ul cu FC Argeș