Simona Halep, liderul clasamentului mondial WTA, va debuta împotriva estonienei Kaia Kanepi la Openul Australiei, primul turneu de Mare Șlem al anului. Românca trebuie să apere finala reușită anul trecut, dar spune că este relaxată și pregătită. Simona are mai multă încredere după câștigarea primului Grand Slam din carieră.

Halep (27 de ani) nu este cotată printre favorite la câștigarea Openului Australiei. Un tablou destul de greu și faptul că revine după o accidentare la spate au plasat-o pe româncă într-o umbră și în afara radarului specialiștilor.

Este mereu fantastic să revin aici, este un turneu superb. Am amintiri foarte frumoase de anul trecut. Mă simt bine, m-am antrenat foarte bine în ultimele zile. Abia aștept să debutez, dar mai am trei zile de pauză, așa că mă voi relaxa o zi, apoi mă voi concentra pe ce am de făcut în meci.

Este o diferență mare față de anul trecut. Pot spune că am realizat ce mi-am dorit. Am câştigat în sfârşit un turneu de Mare Șlem. Acum pot spune că sunt cu adevărat numărul 1. Înainte spuneam că fără un Grand Slam nu eşti numărul 1. Sunt fericită, mă bucur de tot. Tot ce am realizat anul trecut m-a făcut să fiu puţin mai relaxată. Doar încerc să-mi îmbunătăţesc jocul şi să văd cât de bună pot fi în viitor„, a spus Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Kaia Kanepi (33 de ani, locul 70 WTA) a produs marea surpriză de la US Open 2018, când a eliminat-o pe Halep în primul tur, scor 6-2, 6-4. Jucătoarea din Estonia a ajuns până în optimi, apoi nu a mai jucat în niciun turneu în sezonul trecut.

Sunt motivată, dar este puțin diferit față de anul trecut, când aveam 10-15 meciuri înainte de meciuri. Acum am jucat un singur meci și l-am pierdut. Mi-am asumat un risc stând acasă puţin mai mult. M-am odihnit pentru că m-am simţit extenuată după ultimele turnee şi sezonul pe care l-am avut. Mi-a plăcut mult să stau acasă. Acum sunt pregătită pentru noul an, proaspătă, dar sunt puţin în urmă cu totul, cu pregătire şi meciurile. Dar nu mă plâng! Totul a fost aşa cum mi-am dorit. Acum trebuie să las capul în pământ şi să muncesc„, a declarat Simona.