VIDEO | Halep încheie anul pe primul loc. Kerber, spulberată la Beijing

Simona Halep va încheia anul pe primul loc în clasamentul WTA indiferent de rezultatele obţinute până la finalul anului. Angelique Kerber, singura jucătoare care o putea depăşi pe Simona, a pierdut la Beijing în faţa chinezoaicei Zhang Shuai.

Locul 45 WTA, Shuai a învins-o în trei seturi pe jucătoare din Germania, scor 6-1, 2-6, 6-0. Astfel, Simona va rămâne pe primul loc în clasamentul WTA chiar dacă va participa sau nu la Turneul de la Moscova şi la Turneul Campioanelor.

Luni, Simona va începe cea de-a 49-a săptămână consecutivă în poziţia de lider WTA. Până la finalul anului, jucătoarea din România va ajunge la 60 de săptămâni pe primul loc. Halep va urca într-un Top 10 al longevităţii pe prima poziţie, depăşind-o pe Viktoria Azarenka.

Simona Halep a suferit o hernie de disc, iar participarea ei la ultimele două turnee pe care le avea în programul din 2018 este pusă, pentru moment, sub semnul întrebării. Halep a urcat în premieră pe primul loc în clasamentul mondial pe 9 octombrie 2017.