Simona Halep s-a calificat fără emoții în finala turneului de la Wimbledon, după 6-1, 6-3 cu ucraineanca Elina Svitolina. Românca a dezvăluit că este mai puternică mental și a învățat micile secrete ale jocului pe iarbă.

Deși este locul 7 WTA, Halep nu a fost luată în calcul de către specialiști, înaintea turneului, la câștigarea trofeului. Inclusiv fostul ei antrenor, Darren Cahill, a spus că Serena Williams are cele mai mari șanse să cucerească un nou titlu la Wimbledon.

Am reușit să mă relaxez ca persoană și iată că e mai bine pe teren. Dar sunt la fel de concentrată. Am fost obosită după primele două game-uri, nu mai puteam să joc. Adversara a fost puternică, rapidă, nu a oferit niciun punct gratuit, iar schimburile de mingi au fost lungi. Am fost pregătită să lupt pentru fiecare minge. Am mai jucat de multe ori împotriva ei și știam că nu va scădea ritmul.

A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale mele pe iarbă. Sunt în finală și nu vreau să pun presiune pe mine. Vreau să-mi fac planul de joc și să mă simt bine pe teren.

Mi-am adaptat puțin jocul pe iarbă… dropshot, slice, serviciul. Acum știu ce trebuie să fac cu mingea. Sunt încrezătoare, nu mă mai tem de săritura mingii. În plus, sunt mai stabilă pe picioare, aspect care e foarte important pe iarbă.

Cred că pot fi un exemplu de responsabilitate, mi-am schimbat puțin atitudinea. E bine pentru copii să vadă o atitudine pozitivă pe teren. Am avut multe modele când eram mică, oameni care inspiră. Sunt mândră și onorată că sunt un model pentru copii„, a spus Simona Halep la conferința de presă.

Serena Williams (37 de ani, locul 10 WTA) va fi adversara Simonei Halep în finală la Wimbledon. Americanca are 7 titluri pe iarbă londoneză și a câștigat 9 dintre cele 10 confruntări cu românca.

Am jucat multe meciuri împotriva Serenei Williams, multe au fost echilibrate. Am învățat că am șanse să câștig. Respect foarte mult ce a reușit până acum, dar mă simt mai puternică mental.

Serena a fost una dintre persoanele care m-au inspirat. Am văzut-o cum a câștigat atât de multe titluri de Mare Șlem. Și Justine Henin m-a inspirat„, a mai declarat Simona Halep.