VIDEO | Guardiola, omul care aduce trofeele! Performanță incredibilă pentru antrenorul spaniol

Manchester City a câștigat aseară Cupa Ligii Angliei, după 2-1 în finala cu Aston Villa. ‘Cetățenii’ şi-au trecut în palmares a treia Cupă a Ligii consecutivă, într-un sezon în care au fost sancționați cu excluderea din cupele europene. Antrenorul spaniol Pep Guardiola a ajuns la 29 de trofee ca antrenor, fiind o medie de un trofeu la 23 de meciuri.

Pe arena Wembley, în faţa a 82.149 spectatori, Sergio Aguero (20′) şi Rodri (30′) au înscris pentru Manchester City, iar Mbwana Samatta (41′) a marcat pentru Aston Villa.

Aston Villa a fost aproape de a trimite meciul în prelungiri, dar mingea trimisă cu capul de Bjorn Engels a fost respinsă în bară de către portarul Claudio Bravo, în minutul 88.

Manchester City are şapte trofee în Cupa Ligii, iar acesta este al cincilea din ultimii şase ani.

Pep Guardiola (49 de ani) a câştigat trofeul cu numărul 29 al carierei, în 11 ani de antrenorat. Tehnicianul catalan are o medie de un trofeu la 23 de meciuri.

Doar trei antrenori au reușit performanțe mai bune: Sir Alex Ferguson (48 de trofee), Mircea Lucescu (32) și Willie Maley (30).

Guardiola a pierdut o singură finală în cariera lui de antrenor, cea din Cupa Spaniei 2011, în faţa echipei Real Madrid, pregătită atunci de către Jose Mourinho.

Pep Guardiola a câştigat, astfel, 14 trofee cu FC Barcelona, 7 cu Bayern Munchen şi 8 cu Manchester City.