VIDEO | Galatasaray îl sărbătorește pe Hagi! Mesaj de suflet pentru ‘Rege’

Galatasaray Istanbul marchează cum se cuvine cea de-a 54-a aniversare a lui Gheorghe Hagi. Clubul turc a postat un mesaj încărcat de emoție pentru cel care a contribuit decisiv la câștigarea a patru campionate, două Cupe ale Turciei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei. 

167 de partide și 78 de goluri a bifat Gică Hagi în tricoul lui Galatasaray. În 2004, a revenit la Istanbul ca antrenor și a câștigat Cupa Turciei.

La ceas aniversar, turcii au postat o strofă dedicată ‘Regelui’, în care amintesc faptul că Hagi a respins o ofertă mult mai avantajoasă financiar din Mexic pentru a merge la Galatasaray, în 1996.

De ar fi lumea la fel de frumoasă din nou / La aeroport, a renunțat în ultimul moment să plece în Mexic / Chiar dacă banii nu erau la fel / Comandantul Hagi a preferat să-și lase inima pe Ali Sami Yen“, a transmis Galatasaray prin intermediul contului de Twitter.

Cel mai mare fotbalist român îşi dăduse acordul pentru un transfer în Mexic, tentat de alți doi componenți ai ”Generaţiei de Aur”, Ilie Dumitrescu şi Miodrag Belodedici. Gică Hagi aștepta viza pentru Mexic, dar s-a răzgândit după ce a primit oferta de la Galatasaray.

”Am avut ofertă şi de la Newcastle United, dar eram decis să merg în Mexic. Mai aşteptam un singur lucru: viza pentru Mexic. Apoi a venit proiectul Galatasaray. Apropierea de ţară, dar şi asemănările cu România au fost importante pentru mine. Dar mult mai important, am crezut că vom avea succes în Europa. Când mă gândesc acum, îmi dau seama că am făcut o alegere bună”, a mărturisit Gică Hagi pentru CNN Turk.