Hervin Ongenda, 23 de ani, a fost crescut de Paris Saint-Germain, pentru care a și marcat un gol în prima ligă franceză, iar acum a ajuns în România, la FC Botoșani.

Conform realitateadebotosani.net, mijlocașul Hervin Ongenda a venit, joi, împreună cu impresarul Florin Manea și a semnat un contract pe doi ani. După ce a fost prezentat oficial, fostul jucător de la PSG a mers la antrenament.

Ongenda va purta tricoul cu numărul 10. El a semnat contractul dar urmează să facă vizita medicală după care va fi legitimat. Nu va putea intra în meciul de mâine cu CFR Cluj și este puțin probabil să fie folosit în primele trei-patru etape deoarece încă are nevoie de pregătire fizică.

Hervin Ongenda poate juca pe postul de mjlocaș ofensiv dar și mijlocaș dreapta sau stânga. Are 27 de meciuri în prima ligă din Franța și un gol marcat, cel mai important club la care a evoluat fiind PSG.

Ongenda a jucat la toate naționalele de tineret ale Franței, de la U16 la U21, însă pentru PSG n-a mai evoluat din sezonul 2015-16. A fost împrumutat la Bastia și a trecut apoi pe la olandezii de la PEC Zwolle și spaniolii de la Real Murcia, însă fără rezultate notabile.

750.000 de euro este cota lui Hervin Ongenda, conform transfermarkt.