VIDEO – FOTO | 85 de concurenți la startul Raliului Harghitei!

Ajuns la ediția cu numărul 26, Raliul Perla Harghitei adună la start în acest an un număr impresionant de 85 de echipaje. A cincea etapă a sezonului intern, din cele 7 programate în 2018, ar putea fi decisivă în stabilirea ierarhiei finale.

Simone Tempestini, Vali Porcișteanu și Dan Gîrtofan (toți foști campioni naționali) sunt despărțiți de doar câteva puncte în clasament. Un traseu de 616 kilometri, dintre care 122 kilometri de probe speciale vor avea de străbătut piloții. Cartierul general va fi la Odorheiu Secuiesc. Mascota competiției este în mod simbolic ursul, un animal pe care piloții l-ar putea întâlni prin pădurile din județ.

70 ani de Porsche sărbătoriți la Odorheiu Secuiesc

Una dintre atracțiile evenimentului este un bolid Porsche 911 GT3 Cup o mașină cu tracțiune spate provenită din competițiile de circuit. Posesorul “bijuteriei”, Alexandru Pițigoi și-a inscripționat mașina cu sigla aniversară 70 ani de Porsche pe plan mondial 1948-2018.

Tată și fiu, echipaj inedit

Un veteran cu 18 ani de curse în lumea raliurilor, localnicul Thomas Abraham îl va avea copilot la Raliul Perla Harghitei pe fiul său Norbert. Cei doi vor pilota o mașină exotică și rară pentru o cursă auto, un model Mitsubishi break.

6 piloți din Ungaria, 17 mașini Dacia

Cea mai echilibrată bătălie se va da la Cupa Dacia, competiția monomarcă unde diferența se face doar pe baza abilității piloților. Raliul Harghitei adună la start numai puțin de 17 modele autohtone Dacia, 9 Logan și 8 Sandero. Un duel interesant se va da și între piloții români și cei maghiari, la start înscriindu-se și 6 echipaje din Ungaria.