VIDEO | Festival de goluri cu Malta? Adi Mutu: “Mă bazez mult pe fantezia jucătorilor”

Echipa națională de tineret a României se pregătește pentru confruntarea din Malta, de marţi, de la ora 19:00, în preliminariile EURO 2021. Selecționerul Adrian Mutu se bazează pe forța creativă a ‘tricolorilor’ înaintea partidei cu echipa cea mai slabă din grupă.

România nu-și mai permite pași greșiți, întrucât este la trei puncte în spatele liderului grupei de calificare, Danemarca, cu patru runde înainte de finalul preliminariilor.

clasament tineret

În această seară, ‘tricolorii’ au făcut antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Malta.

Vor fi câteva schimbări, am avut un meci foarte greu. E și un meci la patru zile, o altă suprafață, vom juca pe sintetic, care la nivel muscular e foarte solicitant. Ne trebuie forțe proaspete. Asta nu e o problemă, am încredere în toți jucătorii, de aceea i-am și selecționat și suntem siguri că vom face un meci bun.

În ceea ce privește punctele, așa cum am spus și înainte de Finlanda, orice meci e important și vrem să strângem cât mai multe puncte. Mereu vom pleca la victorie, așa cum va fi și mâine seară. Suntem concentrați, băieții știu foarte bine ce au de făcut. Mă bazez mult și pe fantezia lor și pe calitățile fotbalistice pe care le au.

Întâi să-i batem, nu vreau să spun hop înainte să sar gardul, sunt precaut, știu ce înseamnă când joci cu echipe de valoare inferioară, am trecut și eu prin momente de genul ăsta și știu că lipsa de concentrare sau abordarea greșită a meciului îți poate produce rezultate dezastruoase“, a spus Adi Mutu la conferința de presă.

Programul României în preliminariile EURO 2021:

  • 8 septembrie: Malta U21 – România U21
  • 9 octombrie: Ucraina U21 – România U21
  • 13 octombrie: România U21 – Malta U21
  • 17 noiembrie: România U21 – Danemarca U21