FCSB s-a impus în deplasarea de la Sibiu după ce gazdele de la Hermannstadt au reuşit să deschidă scorul în urma unei faze fixe. Golul primit de apărarea improvizată a vicecampioanei a fost al şaselea încasat în acest sezon din momente fixe ale jocului. 

La pauza meciului cu Hermannstadt, Junior Morais, folosit pe postul de fundaş central, a fost crititcat dur de Ilie Dumitrescu. Improvizaţia lui Dică pentru centrul apărării, brazilianul a fost socotit vinovat pentru golul înscris de gazde. ”Probleme la marcaj pe faze fixe. Eu n-am văzut așa ceva! Morais nici nu s-a uitat la minge, cum a venit, el era doar preocupat de Stoica la acea fază. Este foarte simplu să te debarasezi de un adversar așa. El nu știa unde e mingea, ce se întâmplă, era cu fața la adversar” – a explicat fostul internaţional faza la care Hermannstadt a deschis scorul.

La final, Nicolae Dică a explicat decizia folosirii lui Morais pe postul de fundaş central. Fără Momcilovic, Bălaşa şi Pintilii, Filip era singura alternativă pentru a face pereche cu Planic în centrul apărării.

„Ştiam că o să avem o partidă grea, cei de la Sibiu sunt o echipă care se apără în propria jumătate şi este greu să îi deschizi. A venit acel gol din fază fixă, unde din nou am pierdut marcajul. Avem zece goluri primite, şase din faze fixe. Este prea mult pentru o echipă care îşi doreşte să câştige campionatul. Am reintrat în joc, am reuşit să egalăm, iar a doua repriză a fost foarte bună. Ştiam că cei de la Sibiu vor juca pe contraatac, Blănaru este un jucător de viteză şi aveam nevoie lângă Planic de un jucător de viteză, de aceea l-am folosit pe Junior Morais – a explicat antrenorul FCSB.

La Sibiu, Moruţan a schimbat faţa vicecampioanei după ce a fost introdus în minutul 38. Mijlocaşul adus de la FC Botoşani a dinamizat jocul ofensiv al roş-albaştrilor şi a încheiat seara cu o pasă de gol la reuşita de 3-1 a lui Tănase.

”Ne pare bine că am câștigat și că am avut acea reacție după golul celor de la Hermannstadt. Referitor la intrarea mea, din prima repriză, nu mă așteptam. Dar, eu am mereu o vorbă că trebuie să fiu mereu concentrat pentru că nu știi când apare o problemă sau se accidentează vreun coleg și trebuie să fiu acolo. E bine, cum spuneam, că am revenit după gol, am avut reacție, am marcat după care am controlat partida” – a explicat Olimpiu Moruţan la final.

FCSB va disputa ultimul meci înaintea pauzei internaţionale duminică, de la ora 21. În etapa a 11-a din Liga 1, roş-albaştrii vor primi vizita celor de la Concordia Chiajna.