VIDEO | Fanii români sunt la putere! Ultrașii echipelor de tradiție din România, subiect de film în Italia

Realizat de jurnaliştii italieni Damiano Benzoni şi Gianni Galleri, documentarul despre renașterea Petrolului Ploiești, după faliment, a fost lansat pe 25 noiemebrie, la Torino.

Filmul a fost prezentat în cadrul unui festival dedicat fotbalului din sud-estul Europei. Cei doi jurnaliști au fost la Ploieşti şi au făcut interviuri cu mai mulţi dintre liderii suporterilor petrolişti dar şi cu Octavian Grigore, fostul antrenor principal al ‘lupilor’. Apoi au reuşit să documenteze video subiectul cu ajutorul fanilor petrolişti.

Documentarul, intitulat ”Il Petrolul non muore (Petrolul nu moare!)” este disponibil pe YouTube, cu subtitrări în limbile română şi engleză. Mai mult, documentarul a beneficiat de un real succes în Italia, televiziunea publică RAI 3 acordând un spațiu amplu acestui subiect.

Citește și Mesaj CLAR pentru elevii lui Rednic: ”Dacă nu ești «artist», măcar să fii «câine» pe teren”

Așa cum spune și descrierea unui mesaj ce însoțește un material video postat pe facebook, filmul are ca scop urmărirea îndeaproape a crizei prin care au trecut în ultimii ani, echipe de tradiție ale fotbalului românesc. Chiar dacă subiectul principal al documentarului este legat de echipa fanion a Ploieștiului, cei doi jurnaliști italieni nu au omis nici alte nume mari din sportul rege de la noi, care s-au confruntat cu falimentul din cauza foștilor conducători.

Din fericire, aceste cluburi de tradiție au renăscut din propria cenușă cu ajutorul fanilor înfocați cu care se pot lăuda: Universitatea Cluj, Rapid București, Oțelul Galați, sau UTA Arad sunt și ele menționate în acest documentar.

.

Da tifosi a managerUn documentario italiano ripercorre la crisi delle società rumene di calcio, che in molti casi sono state salvate dai tifosi. E’ il caso del Petrolul, una delle squadre più celebri.di Stefano Tallia

Publicată de estovest pe Duminică, 2 Decembrie 2018