UEFA a venit, în mod neașteptat, cu explicații după momentul controversat din meciul Real Madrid – Ajax Amsterdam, scor 1-4, în manșa retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Arbitrul german Felix Brych a validat golul de 3-0 al olandezilor, după consultarea VAR, deși reluările arătau că mingea a ieșit în aut la faza precedentă.

În minutul 62, sârbul Dusan Tadici a înscris un gol superb, cu un șut la vinclu. Cu 30 de secunde mai devreme, Mazraoui a scos in extremis o minge din tușă, apoi a pasat către centru.

Nu a existat o dovadă concludentă că mingea a ieșit cu toată circumferința în aut, din toate unghiurile video și imaginile care au fost analizate cu atenție de sistemul VAR. Arbitrul asistent, care era poziționat perfect, a considerat că mingea nu a depășit în totalitate linia de margine. Prin urmare, nu a fost necesar ca arbitrul să analizeze faza pe teren. În consecință, arbitrul a procedat corect să nu intervină și să valideze golul„, este comunicatul UEFA.

Ajax a reușit o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a pierdut manșa tur cu 2-1.