RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO EXCLUSIV | Motivul pentru care nu se impun fotbaliștii români în străinătate. „Nu au educație sportivă și mentalitate de învingător”

Majoritatea fotbaliștilor români care s-au transferat în campionate importante din Europa în ultimii ani au avut mari probleme de adaptare. Alexandru Chipciu la Anderlecht sau Răzvan Marin la Ajax Amsterdam sunt doar două dintre exemple. La emisiunea ‘Realitatea Sportivă’ de la Realitatea Plus, agentul de jucători Anamaria Prodan Reghecampf a declarat că aceste situații survin pe fondul lipsei de educație sportivă.

Foarte mulți fotbaliști care s-au transferat din Liga 1 au revenit ulterior la echipele de la care au plecat, întrucât nu au convins în campionatele de top din Europa.

Anamaria Prodan Reghecampf (47 de ani) este agentul FIFA care a făcut cel mai mare transfer din istoria României și a Belgiei, Nicușor Stanciu – 10 milioane de euro.

Nu este vorba despre faptul că lipsește talentul, sub nicio formă. Cred că este doar de ce am semănat, aia am cules. Neavând o bază, o plecare a juniorului fotbalist, ne trezim că se sar anumite etape, ajung la echipe mari din România și sunt vânduți imediat… <Repede, să facem bani>. Atunci, el neavând o mentalitate solidă, de învingător, neavând o educație sportivă și foarte mulți dintre ei nici o educație… nu ai cum! În fotbalul de astăzi, dacă nu ai rigurozitatea pregătirii mentale, nu ai cum să fii un învingător… și nu numai în fotbal, în viață în general.

În România, agent poate să fie oricine, pentru că profită repede de jucător. Își iau trei-patru sute de dolari pe lună, în funcție de salariul jucătorului, și sunt fericiți. Un agent trebuie să fie pregătit. Trebuie să fie manager, avocat, să știe legislație, să știe să facă un contract, să fie un bun psiholog, să-l îndrume pe jucător„, a spus Anamaria Prodan la emisiunea ‘Realitatea Sportivă’ de la Realitatea Plus.

Realitatea TV Live

Realitatea TV Live – Anamaria Prodan, dezvaluiri in premiera, la Realitatea Sportiva

Publicată de Realitatea.NET pe Duminică, 9 februarie 2020

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare