Brazilianul Eric a marcat golul victoriei pentru Viitorul în meciul cu Chindia Târgovişte de la Ploieşti. Mijlocaşul echipei lui Hagi a ajuns la 61 de goluri marcate în Liga 1.

Eric este la câţiva paşi de a-şi îndeplini unul dintre vise: acela de a deveni cel mai bun marcator străin din campionatul românesc. Mai are nevoie de numai patru goluri pentru a-l egala pe Wesley (FC Vaslui, Poli Iaşi), conaţionalul său care a încris 65 de goluri în Liga 1.

„Sunt fericit mereu când marchez şi câştigăm. Dacă asta e o tradiţie, sper să rămână tot aşa! Mi-am dat seama că vine un închizător de-al lor aproape de mine şi am încercat să dau cât mai repede la poartă. Sper să mai marchez şi să îl depăşesc pe Wesley. A fost un meci dificil, diferit faţă de cel cu Dinamo, cu suporterii minunaţi ai Chindiei care au cântat tot meciul” – a declarat Eric la finalul meciului.

Eric de Oliveira a revenit în România în iarna lui 2018, după o experiență mai puțin reușită în Qatar. Până acum, Eric a jucat la Metropolitano (Brazilia), Gaz Metan, Pandurii, Viitorul, Karpatî Lvov (Ucraina), Al Ahli și Najran (Arabia Saudită), Al-Markhiya (Qatar). Jucătorul de 33 de ani este cotat în acest moment la 650.000 de euro, de site-ul de specialitate transfermarkt.com.