România a învins Cehia cu 31-28 în primul meci de la Campionatul European din Franța. Eliza Buceschi a fost cea mai bună marcatoare, cu 9 goluri, și a fost declarată MVP-ul partidei. 

Buceschi (25 de ani) le-a mulțumit pentru susținere fanilor zgomotoși prezenți în sala din Brest. De Ziua Națională, Eliza a dedicat victoria tuturor românilor.

Chiar dacă a doua repriză nu a fost cum am dorit, mă bucur că am câştigat. Ceea ce contează e rezultatul final. Mă bucur că am început Campionatul European cu o victorie și sper să jucăm din ce în ce mai bine. Dedicăm victoria tuturor românilor, de ziua noastră naţională. Avem o zi în care să ne pregătim pentru meciul cu Germania și cred că, la ora meciului, vom ști tot ce trebuie despre ele. Le mulţumim încă o dată fanilor, care ne-au arătat că oriunde jucăm ca acasă. Ne bucurăm să-i facem fericiți„, a spus Eliza Buceschi la TVR 1.

Pentru România urmează meciul cu revelația Germania, la 3 decembrie. Nemțoaicele au învins campioana europeană en-titre și marea favorită la câștigarea trofeului în acest an, Norvegia, scor 32-33.