Ladislau Boloni nu va uita prea curând returul cu AZ Alkmaar din playoff-ul Europa League. Antwerp, echipa antrenorului român, a fost eliminată dramatic în prelungiri după ce a primit două cartonaşe roşii în timpul regulamentar. 

După 0-0 în tur, Antwerp a început prost returul cu Alkmaar din playoff-ul Europa League. Echipa lui Boloni a rămas în zece oameni din minutul 35. Mbokani a primit două cartonaşe galbene în trei minute! Chiar şi aşa, belgienii au dat lovitura pe final de meci: Ze Lamkel a deschis scorul, însă bucuria sa alături de fani l-a costat scump. A primit al doilea galben, iar Antwerp a rămas în nouă oameni. Trupa lui Boloni a fost aproape de calificare, însă Alkmaar a egalat în minutul 90 şi a trimis meciul în prelungiri.

 

Cu doi oameni în plus, olandezii au mai marcat de trei ori în cele două reprize de timp adăugat şi s-au calificat în grupele Europa League.

Belgienii dau vina şi pe antrenorul român pentru cele două eliminări. Jurnaliştii susţin că Boloni a inspirat echipei o agresivitate peste limite, dar şi că românul a fost victima prostiei celor doi jucători.