VIDEO | Ei sunt cei mai buni atleți din 2019! Steaua a fost la înălțime. Prezența care nu a trecut neobservată

Alin Firfirică și Cristina Simion sunt cei mai buni atleți ai României în 2019! Sportivi, antrenori și colaboratori ai Federației de specialitate au urcat pe scenă pentru a-și primi premiul la Gala Atletismului Românesc. Junioara Talida Sfârghiu a atras toate privirile.

Prima campioană mondială la alergare montană din istoria atletismului românesc, Cristina Simion, a fost desemnată atleta anului 2019.

“Sunt onorată să mă aflu astăzi aici. Nu mă gândeam, când m-am apucat de atletism, că o să ajung până aici”, a spus Cristina Simion.

Locul patru la Campionatele Mondiale și medalia de aur la Jocurile Mondiale Militare i-au adus lui Alin Firfirică titlul de sportivul anului 2019. Atletul nu a fost prezent la eveniment, aflându-se într-un cantonament de pregătire în Portugalia.

Cea mai bună junioară din România, Talida Sfârghiu, a fost cea care a atras toate privirile la Gală. Medaliata cu argint în proba de 1500m la Festivalul Olimpic al Tineretului European este considerată una dintre marile speranțe ale atletismului românesc.

“Mă simt onorată să primesc acest premiu, îl consider la fel de important ca medalia de argint de la FOTE” a declarat Talida Sfârghiu, după ce a fost premiată.

Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, are încredere în atleții români că se vor întoarce cu medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

“2019 a fost un an mai bun decât precedenții. Avem șanse la o medalie la Jocurile Olimpice, a venit timpul ca atletismul să urce din nou pe podium” este speranța șefului FR Atletism.

CITEȘTE ȘI –>> Papură rămâne încrezător: ”În meciurile oficiale este cu totul altceva!”

Spynews.ro