VIDEO | Eduard Novak se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice! Ministrul poate intra în istorie

sursa foto: Profi Media Images

Eduard Novak ia în serios participarea la Jocurile Olimpice. Ministrul Tineretului şi Sportului se pregăteşte pentru probele paralimpice de ciclism, acolo unde a obţinut deja o medalie în 2012.

Ministrul şi-a reluat antrenamentele şi a făcut o cursă de aproape 90 de kilometri cu plecarea chiar de la sediul MTS.

“Da, mi-a fost foarte dor. Acum două zile am făcut un antrenament. Nu mai mersesem de vreo trei luni și am făcut cam 90 de kilometri. Din păcate, buna dispoziție mi s-a întrerupt pe la jumătate: am văzut un accident chiar în fața mea. A fost lovit un ciclist.

Din fericire a scăpat! Ar trebui să avem mare grijă și să dăm un semnal de alarmă și să spunem că pe stradă sunt și cicliști, și pietoni. Trebuie să ne comportăm civilizați pe șosele”, a declarat Eduard Novak.

Eduard Novak este campion paralimpic la Jocurile de la Londra 2012 în proba de urmărire, pe pistă, tot atunci câștigând o altă medalie de argint, la contratimp, pe șosea. Cu 4 ani înainte, la Beijing, câștigase medalia de argint tot în proba de contratimp, pe șosea.

Novak speră să repete performanţele şi la Tokyo, unde îşi doreşte să participe cu permisiunea premierului Florin Cîţu.

Cealaltă condiţie este să reuşească achiziţionarea unei biciclete de top pentru concurs.

„O să cumpăr o bicicletă pentru Tokyo. Este scumpă, cam 10.000 de euro, dar aceasta este diferența între locul șase și podium… calitatea bicicletei”, a mai spus Novak.