E OFICIAL! Campioana României la fotbal, CFR Cluj are începând de miercuri un nou antrenor principal, în persoana lui Edward Iordănescu.

Tehnicianul în vârstă de 39 de ani a fost prezentat de șefii clubului din Gruia, miercuri, în cadrul unei conferințe de prese. Iordănescu Jr. care a semnat un contract valabil pe 3 ani, a declarat că își dorește să repete performanța din acest sezon a lui Dan Petrescu și să obțină un nou trofeu cu ardelenii.

Este o onoare pentru mine, este un moment special pentru și sper ca această colaborare să fie una fructuoasă. Acest club dă posibilitatea să îți propui și să ai șanse reale să îndeplinești obiective mărețe.

 Cunosc echipa foarte bine, un lot foarte valoros, cred că CFR a câștigat meritat acest titlu, ceea ce vreau să se întâmple și anul viitor. Vom avea posibilitatea să ne batem pentru cupele europene. Toate aceste lucruri nu mă fac decât să mă motiveze, a anunțat Edi Iordănescu.

Noul tehnician a recunoscut că a mai avut și alte oferte, mult mai bine plătite decât cea a clujenilor, însă a ales campioana României pentru a face performanță. Totodată, Iordănescu a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului antrenor, Dan Petrescu:

”Întotdeauna mi-am analizat foarte bine opțiunile. Din punctul ăsta de vedere, au fost soluții în străinătate care din punct de vedere financiar erau peste ce mi-a oferit CFR, dar am ales să vin să fac performanță. Îmi place și orașul, e unul european, civilizat.

Vin după un antrenor pe care îl respect și îl apreciez foarte mult, un antrenor care a făcut performanță, un antrenor care este apropiat de tatăl meu, a fost promovat și crescut de tatăl meu. Este apropiat de familia mea, de tatăl meu!”, a spus Iordănescu Jr.

Edi Iordănescu le-a mai antrenat pe Steaua (interimar), FC Vaslui (secund), ASA Tg. Mureş, Pandurii şi ȚSKA Sofia. Până în aprilie 2018, a fost antrenorul Astrei Giurgiu, plecând imediat după ce a calificat echipa în play-off-ul Ligii 1.

Citește și EXCLUSIV | Iuliu Mureșan, nu-i dă prea multe șanse lui Iordănescu jr: “Va fi greu să păstrăm titlul!”