VIDEO | Drumul către finala Ligii Campionilor. Jucătorii de la Liverpool și Tottenham au retrăit momentele-cheie

Finala Ligii Campionilor este o afacere 100% englezească! Liverpool și Tottenham se vor înfrunta sâmbătă, de la ora 22:00, pe arena ‘Wanda Metropolitano’ din Madrid. Jucătorii celor două echipe au retrăit momentele-cheie care i-au adus în acest ultim act.

Tottenham s-a calificat cu emoții din faza grupelor, fiind la egalitate de puncte cu Inter Milano. În grupa B, londonezii au mai jucat cu Barcelona și PSV.

Liverpool a stat până la ultimul meci din grupe pentru a obține calificarea în fazele eliminatorii. ‘Cormoranii’ au învins Napoli cu 1-0 și au mers mai departe din grupa C, câștigată de PSG.

Din optimi până în finală, Tottenham le-a eliminat pe Borussia Dortmund (3-0, 1-0), Manchester City (1-0, 3-4) și Ajax Amsterdam (0-1, 3-2).

Momentul emblematic pentru Spurs rămâne revenirea fabuloasă de la Amsterdam. Condusă la pauză cu 2-0 (3-0 pe ansamblul ambelor manșe), echipa lui Mauricio Pochettino a revenit și a câștigat cu 3-2, grație unui hat-trick al lui Lucas Moura. Ultimul gol a fost marcat în minutul 90+6!

După faza grupelor, Liverpool a trecut de Bayern Munchen (0-0, 3-1), FC Porto (2-0, 4-1) și FC Barcelona (0-3, 4-0).

Echipa lui Jurgen Klopp va rămâne în istoria Ligii Campionilor pentru meciul impecabil de pe Anfield cu Barcelona.