Piloții Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, au dominat Marele Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, pe circuitul stradal de la Baku. Cu toate acestea, Charles Leclerc de la Ferrari a fost desemnat ‘pilotul zilei’.

Tânărul monegasc Charles Leclerc (21 de ani) s-a aflat în fruntea cursei mai multe tururi, dar a acuzat din nou anumite probleme cu monopostul. După jumătatea cursei, pilotul de la Ferrari a raportat că pierde viteză, apoi a cedat mai multe poziții.

În cele din urmă, Leclerc a încheiat pe locul 5. La final, a fost desemnat ‘cel mai bun pilot al zilei’, grație voturilor fanilor. Astăzi, Charles a reușit cel mai rapid tur de circuit.

Finlandezul Valtteri Bottas s-a impus la Baku, fiind cu 1,52 de secunde mai rapid decât coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton.

Bottas a pornit din pole position, dar a avut ceva emoții, fiind la un moment dat pe poziția a patra. Pentru Valtteri (29 de ani) este a doua victorie consecutivă din acest sezon (după triumful din Marele Premiu al Chinei) și doar a cincea din carieră. 

Podiumul în Azerbaidjan a fost completat de către germanul Sebastian Vettel (Ferrari), de patru ori campion mondial.

Momentul tensionat al zilei a fost coliziunea dintre Daniil Kvyat (Toro Rosso) și Daniel Ricciardo (Renault Sport). Australianul a fost de vină, după ce l-a acroșat în mod neglijent pe rus. Ambii au fost nevoiți să abandoneze.

După patru runde, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton domină clasamentul piloților, iar Mercedes ierarhia constructorilor.