VIDEO | Doi români iau startul în Raliul Portugaliei. Copilot în premieră pentru campionul Simone Tempestini

Campion mondial de juniori în 2016, Simone Tempestini ia startul în aceste zile în al doilea său sezon în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Pilotul clujean cu origini italiene va avea în premieră un copilot român în Campionatul Mondial. Tânărul Sergiu Itu (25 ani) este băiatul fostului campion național de raliuri Sebastian Itu.

Câștigător detașat în primele două etape din campionatul național (Raliul Brașovului și Transilvania Rally), Simone Tempestini abordează cu mult optimist Raliul Portugaliei, una dintre cele mai spectaculoase curse din lumea motorsportului.

La volanului unui Ford Fiesta R5, vârful de tehnologie al producătorului american, dublul campion al României a efectuat zilele trecute mai multe teste în apropierea orașului Fafe, orașul lângă care se află și proba specială cu același nume și cea care este emblema Raliului Portugaliei – un loc în care, doar ca să vada o săritoare, se strâng mii de fani.

Inclus în calendarul WRC încă din 1971, anul de debut al Campionatului Mondial, Raliul Portugaliei este considerat unul dintre cele mai dure curse din motorsport din cauza traseului lung și a probelor foarte casante pentru mașinile din competiție.