Norvegianul Erling Haaland a avut un debut de poveste la Borussia Dortmund. Trimis pe teren în minutul 56, atacantul în vârstă de 19 ani a reuşit un hat-trick în deplasarea de la Augsburg.

Tânărul transferat de la RB Salzubrg a avut un impact instantaneu la noua sa echipă. Augsburg conducea cu 3-1 în momentul în care Haaland a intrat pe teren. Norvegianul a marcat cu primul şut pe poartă şi a mai înscris apoi de două ori până în minutul 79. Jadon Sancho a închis tabela la 5-3 pentru Borussia Dortmund.

Nemţii îşi freacă deja palmele pentru transferul pentru care au plătit 20 de milioane de euro. Totul bine aici la Dortmund – a postat norvegianul după ce a debutat cu un hat-trick în Bundesliga. Haaland s-a fotografiat cu mingea cuvenită autorului unei triple.

Haaland este o adevărată maşină de goluri: în actualul sezon a înscris de 31 de ori în toate competiţiile. 16 goluri în campionatul Austriei, 8 goluri în Champions League, 4 în Cupa Austriei şi 3 în Bundesliga – este bilanţul norvegianului la jumătatea stagiunii.