VIDEO | Dan Petrescu, dezlănțuit la conferința de presă! “Sunt prostul proștilor în România. Am valiza făcută”

CFR Cluj joacă miercuri în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, cu Dinamo Zagreb, campioana Croației, pe arena ‘Dr. Constantin Rădulescu’ din Cluj-Napoca. Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a fost extrem de vehement la conferința de presă și a subliniat că diferența dintre cele două echipe este imensă.

Meciul CFR Cluj – Dinamo Zagreb va începe la ora 21:00 și poate fi decis după prelungiri și lovituri de departajare, în caz de egalitate după 90 de minute.

Petrescu, campion în ultimii trei ani în Liga 1, este nemulțumit că presa are așteptări prea mari de la CFR Cluj în cupele europene.

Antrenorul lor e foarte inteligent când declară că sunt șanse 50-50%. Dar realist e că Dinamo Zagreb are cel puțin 90% șanse, are buget extraordinar, iar fotbalul croat e în fața României din 1998. Unde se duc ei și unde jucăm noi? Ei vând jucători de 70 de milioane, noi nu vindem pe nimeni. Jucătorii români nu joacă nicăieri, iar jucătorii croați sunt la Barcelona și Real Madrid.

Ne dăm cu părerea, dar nimeni nu spune adevărul! Fotbalul croat e de 100 de ori mai bun decât al nostru. Ne place sau nu ne place, asta e realitatea! Tot timpul îmi spuneți că exagerez. Noi când am fost la Mondiale ultima dată? O să mă contrazică iar lumea la TV. Dar ei sunt specialiști, eu sunt un prost, Dan Petrescu… sunt un ‘nobody’. Eu sunt prostul proștilor în România. Eu n-am făcut nimic, ei au făcut de toate! Așa e în România!

Jucătorii de la Dinamo Zagreb câștigă 500, 600, 700 de mii (de euro) pe an. La noi e maximum 10.000 (de euro) salariu pe lună. Și lumea vine la noi și ne spune <Rupeți-i pe toți, că sunteți CFR>. Care este motivul? Pe ce ne bazăm? Eu nu joc, sunt antrenor! Dacă învingem astfel de echipe e ceva incredibil. Cine ajunge în grupele Ligii Campionilor din România, ar trebui să le facem tuturor statuie. Serios! Până nu vine un finanțator să bage 50 de milioane de euro buget, hai să fim realiști. Jucăm cu o echipă care a bătut Atalanta cu 4-0… Atalanta care a ajuns în sferturile Champions League. Mâine dacă nu batem e ceva normal.

Mai am doi ani de contract la CFR, vreau să-i duc la capăt. Dar sunt cu valiza făcută! Dacă pierdem mâine, e posibil să mă dea afară. Dar eu vreau să respect contractul, chiar dacă vin oferte din altă parte“, a spus Dan Petrescu la conferința de presă.

CFR Cluj – Dinamo Zagreb | Conferință de presă

Antrenorul echipei noastre Dan Petrescu și mijlocașul Alexandru Chipciu au susținut conferința de presă înaintea meciului cu GNK Dinamo Zagreb!Hai CFR!

Publicată de Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA pe Marţi, 25 august 2020