FC Botoșani a câștigat categoric derby-ul Moldovei cu Politehnica Iași, scor 3-0. Partida a fost marcată de incidente în tribune, fiind necesară intervenția jandarmilor. Antrenorul botoșănenilor, Marius Croitoru, s-a declarat dezamăgit de comportamentul fanilor ieșeni, care au sărit să-i bată pe ceilalți spectatori.

În ultimul meci din etapa a 13-a a Ligii 1, Rodriguez (44′ – penalty), Roman (54′) și Ofosu (68′) au înscris pentru FC Botoșani.

Meritul este în totalitate al băieților, s-au ridicat la miza partidei. După trei meciuri, am căzut din play-off. Este derby-ul nostru, derby-ul Moldovei. În fotbalul românesc, nimic nu face mai mult diferența decât atitudinea. În Europa e altfel, mai ai nevoie și de altceva. Dar la noi este suficient.

Din păcate, mai avem foarte mult de învățat în privința educației. Este inadmisibil ce s-a întâmplat în tribune. Este o rușine mare pe obrazul cetățenilor din Iași. Este o lipsă de respect. Ei au venit la noi acasă, i-am primit și uitați cum s-au comportat ei. Sunt copii, sunt soții, sunt mame în tribune, nu este frumos să faci așa ceva. Suferim mult de tot la educație. Ați văzut ce s-a întâmplat și cu naționala„, a spus Marius Croitoru la DigiSport.

Clubul Poli Iași a organizat acest meci la Botoșani, pentru că nu a primit permisiune din partea LPF să joace pe stadionul propriu, după lucrările la gazon.

Galeria ieșenilor a intrat peste suporterii botoșăneni aflați la tribuna a doua și s-a pornit o bătaie generală. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, după ce agenții de pază nu au făcut față.