Echipa națională feminină de handbal a România a demolat Polonia B, scor 32-12, în ultimul meci din stagiul de pregătire pentru EURO 2018 din luna decembrie. Cristina Neagu a avut un scurt discurs motivațional în fața colegelor.

Naţionala a fost împărţită în loturile A şi B şi a disputat partide amicale la Bucureşti. Rezultatele înregistrate: România A – România B 32-23, România B – Polonia B 26-26 şi România A – Polonia B 32-12.

Selecționerul Ambros Martin a exersat mai multe formule de joc și scheme tactice la antrenamente și la cele două meciuri amicale cu România B și Polonia B. Miza a fost consolidarea apărării. La final, Ambros le-a felicitat pe ‘tricolore’ pentru jocul defensiv contra polonezilor.

Neagu, căpitanul războinic

La finalul stagiului de pregătire, căpitanul Cristina Neagu le-a adunat pe colege laolaltă pe parchet și le-a ținut un discurs motivațional. Cea mai valoroasă handbalistă a lumii le-a mulțumit fetelor pentru implicarea la antrenamente în această săptămână și le-a transmis un mesaj pentru EURO: „Putem obține o medalie!”

La stagiul de la Bucureşti au participat 34 de jucătoare tricolore, inclusiv cele din lotul de bază, între care Cristina Neagu, Valentina Elisei Ardean, Crina Pintea, Denisa Dedu sau Iulia Dumanska.

Polonezele au stat la coadă pentru poze cu Neagu

Cele mai tinere componente ale reprezentativei secunde ale Poloniei au stat la coadă la finalul meciului pentru poze cu cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015 și 2016. Neagu a răspuns cu zâmbetul pe buze solicitării inedite din partea adversarelor.

În programul din această toamnă al echipei României mai figurează Trofeul Carpaţi, în noiembrie, tot la Bucureşti, iar apoi, între 29 noiembrie și 16 decembrie, Campionatul European din Franţa.

‘Tricolorele’ vor evolua în grupa D, începând cu 1 decembrie, cu Norvegia, Germania şi Cehia.