VIDEO | Cristina Neagu: “Acest titlu este o mândrie pentru toată România”

Cristina Neagu, interul stânga al naționalei și al echipei CSM București, a primit titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în anul 2018. Pentru prima dată în istorie, o sportivă câştigă de patru ori acest trofeu oferit de către Federația Internațională de Handbal (IHF). 

Cristina Neagu (30 de ani) a ținut să transmită un mesaj plin de emoție fanilor ei și tuturor iubitorilor de sport din România.

Sunt foarte fericită și mândră! Am primit foarte multe mesaje, am văzut și ce se întâmplă pe internet. Cred că este un motiv de bucurie pentru toată țara, aș îndrăzni să spun. Nu cred că doar eu ar trebui să fiu bucuroasă, e o mândrie pentru întreg handbalul românesc și chiar pentru tot sportul românesc, în contextul în care nu foarte mulți sportivi ajung la asemenea performanțe. E un titlu mai special decât precedentele, pentru că vine într-un moment foarte dificil și reprezintă o motivație suplimentară să muncesc și mai mult să revin pe teren“, a spus Neagu.

O medalie olimpică, marele vis

Cristina Neagu a mai primit cea mai înaltă distincție din handbal în anii 2010, 2015 şi 2016.

La EURO 2018, interul stânga al ‘tricolorelor’ a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European. Ulterior, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Europei în 2018.

Am toată motivația să revin mai puternică ca înainte, să ajung la un nivel chiar mai sus decât înainte de accidentare. Am în continuare multe lucruri la care visez și pe care doresc să le obțin. O medalie de aur la Tokyo cu naționala României cred că ar însemna încununarea întregii mele cariere“, a mai spus Neagu.

Relația cu fanii, una specială

Cristina Neagu este conștientă că este un exemplu pentru copiii care vor să se apuce de sport.

Iubesc oamenii din România, îi apreciez foarte tare în special pe cei care sunt alături de mine în mod necondiționat pentru că ei înțeleg că un sportiv nu poate fi robot și poate avea și meciuri mai proaste. Le mulțumesc că mă votează mereu în sondaje. Le promit că atunci când mă voi întoarce pe teren voi fi aceeași jucătoare pe care ei o cunosc și voi da de fiecare dată maximum pe teren. Așa e Cristina Neagu și niciodată nu o să facă mai puțin decât poate și o să dea 100% de fiecare dată!“, a precizat liderul echipei naționale.