VIDEO | Cristiano Bergodi, prezentat la Voluntari. “E o provocare mare. Mereu ai presiune”

bergodi

Italianul Cristiano Bergodi a fost prezentat în funcția de antrenor la FC Voluntari. Bergodi are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, o misiune dificilă având în vedere că ilfovenii au doar 8 puncte după 15 etape.

Bergodi (54 de ani) îl înlocuiește pe Dinu Todoran. Tehnicianul italian a fost alegerea managerului general al Voluntariului, Ioan Andone.

Cristiano Bergodi este un obișnuit al fotbalului românesc, antrenând șase echipe: FC Național, CFR Cluj, Rapid București, Poli Iași, FCSB și ASA Târgu-Mureș. A câștigat un trofeu, SuperCupa României, cu Rapid în 2007.

Vreau să mulțumesc clubului Voluntari pentru că mi-a dat din nou șansa de a antrena în România. Am ajuns în România în 2005 și am antrenat 6-7 echipe. Cred că am făcut ceva aici. E o provocare mare! Știu că este un moment foarte greu, dar eu am încredere în munca mea și în jucători. Vreau să fac o muncă foarte bună, am motivația necesară, am urmărit campionatul, chiar dacă am lipsit. Am fost la curent ce s-a întâmplat. Tot timpul ai presiune. Și dacă te bați la titlu, și dacă te bați la retrogradare, mereu ai presiune.

Meciul cu Viitorul este foarte, foarte greu, ei se mișcă bine. Dar nu e ca și cum vin aici și iau trei puncte imediat… vedem! Noi trebuie să facem mai mult. Le-am spus băieților că nu am dat totul, pentru că echipa e pe ultimul loc. Trebuie să câștigăm încredere în ceea ce facem… vom lupta până la final“, a spus Bergodi, în cadrul unei conferințe de presă.

Ioan Andone este convins că lotul Voluntariului e unul care poate garanta menținerea în prima ligă.

 

S-a luat decizia de a aduce un antrenor cu experiență, un antrenor care cunoaște fotbalul românesc. Îi doresc mai mult noroc decât predecesorii lui și să acumulăm puncte. Avem un lot bun, o să-l evalueze și ce posturi crede că avem nevoie… o să căutăm să-i întărim lotul. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare în primul an, apoi sunt sigur că o să ne putem propune obiective mai îndrăznețe“, a spus Andone.

Primul meci pentru Cristiano Bergodi va fi FC Voluntari – Viitorul, pe 25 noiembrie, în etapa a 16-a.

Conferința de presă Fc Voluntari – prezentare Cristiano Bergodi

Conferința de presă FC Voluntari – prezentare Cristiano Bergodi !

Publicată de FC Voluntari pe Joi, 15 Noiembrie 2018

Spynews.ro